mandag 2. januar 2012

Våpenhvile

De siste ukene har det skjedd en forandring i ansiktet mitt. Først var den der bare av og til. Men nå ser det ut som den er kommet for å bli. En lang, tydelig rynke ved siden av munnen. Fra før av har jeg en mellom øynene, og mange, søte små rundt øynene. Denne er imidlertidig verken liten eller søt. En dag studerte jeg ansiktet mitt nøye, med ekstra fokus på denne forvandlingen. Jeg syntes ikke den er fin. Men da jeg sto der skjønte jeg at nå er det tid for nye forhandlinger i fredsprosessen. Jeg er tre år unna 40 år, jeg har født to barn på kort tid, med påfølgende lite søvn og travle dager. Jeg er ikke 20 år lenger, og det ser ikke slik ut heller. Jeg er vel det en kaller en voksen dame. Voksne damer får rynker. Det er en del av livet. Jeg får rynker, de blir endel av meg. Jeg vil ikke krige mot meg selv. Altså, jeg må inngå våpenhvile.

Slik har jeg forhandlet med meg selv mange ganger. Jeg har kriget mot meg selv i alt for mange år. Jeg vil ikke mer. Det er for slitsomt. Dessuten tar det alt for mye av gleden i hverdagen. Jeg mislikte for eksempel kroppen min i mange år. Ville alltid være litt tynnere, litt flatere mage, litt smalere hofter osv. Da jeg var høygravid med min første sønn så jeg på et bilde av meg fra bryllupet vårt. Jeg fikk et lite sjokk. Var jeg så slank?? Det ble en vekker for meg. Jeg ble lei meg for at jeg ikke hadde vært fornøyd med meg selv, at jeg hadde kastet bort så mye tid på å ønske at jeg var annerledes. Jeg vil ikke oppleve det igjen, at jeg om 10 år ser på bilder av meg selv og ser at jeg var bra nok i massevis, men at jeg ikke så det da. Jeg vil se det her og nå. For det kommer flere rynker. Kroppen vil fortsette å forandre seg. Jeg vil inngå en våpenhvile med meg selv. Jeg må helt sikkert igjennom flere forhandlingsprosesser, men jeg håper de alltid ender i våpenhvile.

12 kommentarer:

 1. Kjenner meg igjen i det du skriver..... hvorfor er vi slik, tro......? Godt nyttår og takk for påminnelsen!

  SvarSlett
 2. Å, så bra tenkt og sagt! - Og så godt ord å kalle det - våpenhvile - med seg selv! Jeg tenker det må vel være det aller beste :D Det vil jeg også ha jo før jo bedre:)
  Godt nytt år - med fred hver eneste dag!
  Klem

  SvarSlett
 3. Viktig påminnelse, ja!! Og lett å kjenne seg igjen.
  Veldig godt å slutte fred med seg selv. Og med alt man ikke kan gjøre noe med. Når jeg ser rynker i andres ansikt er det bare noe jeg blir glad i, som en del av deres særpreg.

  Kanskje er denne nye rynken et spor av kjærligheten og omsorgen til familien din!? Jeg fikk en føflekk midt på kinnet høsten 2007, likte den ikke, men har lært meg å like den gjennom å huske at den oppstod på bryllupsreisen. : )

  Du er i hvert fall beautiful og awsome!
  Og jeg ønsker deg alt godt for 2012!

  SvarSlett
 4. Kjenner meg veldig godt igjen. Og jeg tenkte på dette når jeg så på de FANTASTISKE menneskene som er med i "Uten grenser" sammen med Lars Monsen. Hvor dummer er vi som klager på kropper som faktisk er helt funksjonsfriske? Skal si man får et annet forhold til grevinneslengen og pusemagen sin når man får se hvor utrolig vakre disse knallsterke menneskene er som både mangler ben og armer. Nei vi har jammen ikke noe å klage over, men ufattelig mye å være takknemlige for :) Så ære være våre rynker og trivselskilo de vitner om levd liv ;) *♥*

  SvarSlett
 5. Våpenkvile med seg sjølv...veldig bra sagt! Du er klok, er du.
  Takk for at du deler klokskapen din :)

  SvarSlett
 6. Du har heilt rett, takk for fint innlegg som vanleg:) Og kjekt du stakk innom meg også! Klem til deg frå trøytte meg:)

  SvarSlett
 7. så morsomt og bra skrive! kjener meg veldig igjen! lykke til med vidare fredsforhandlingar:) dessuten må eg berre sei at utifra bildet ser du veldig pen ut, så håpar du alltid kjem til våpenhvile!

  SvarSlett
 8. Så fin påminnelse :) Må innrømme jeg lo litt her også nå, du klarer jo sette det i fint perspektiv, da! Å se på seg selv med våpenhvile i sikte var virkelig ingen dum idè. Takk for tipset ;) Og du, husk at rynker, store eller små, nye eller gamle, tyder bare på at du lever livet - og ikke bare sitter på sidelinjen og ser det passere, og det er mye viktigere enn den lille rynken (som mest sannsynlig bare du ser!) ;) Ønsker deg en herlig dag, fine du!

  SvarSlett
 9. Så nydeleg skreve..
  Eg er 10 år eldre enn deg :-)
  Ja,forandringane kjem..
  Men det hadde vore ille om dei ikkje kom også?
  For kven vil vere ein mumie eller ei barbidukke..
  Flott ord, våpenkvile!

  klem

  SvarSlett
 10. hysj på deg! hehehe det er hemmelig ;) har ikke selv sett bladet, selv om de lovte å sende meg det i posten :( er jo SÅ spent, men glad for din reaksjon da kan det jo ikke være så ille. *sommerfugler i magen* Det kommer vel butikken på fredag hvertfall så det skal bli spennende!!! takk for gode ord ♥ du er skjønn! *♥*

  SvarSlett
 11. Flott skrevet! Du skriver så ærlig og gjenkjennelig! Jeg liker å besøke deg, du vet, jeg finner mye av meg selv igjen her.

  Jeg har aldri vært flink til å være fornøyd med meg selv. Hele livet har jeg tenkt at hvis det heller bare var slik, ville jeg vært fornøyd. Her en dag, for ikke så lenge siden, inngikk jeg også en slik våpenhvile med meg selv: jeg tenkte: jeg må starte å like meg selv akkurat slik jeg er nå... nå, akkurat som du tenkte, for jeg fikk meg også en vekker da jeg så gamle bilder og jeg lurte på hva det var jeg ikke var fornøyd med da?

  Du ser fantastisk ut!

  Ønsker deg et riktig godt nyttår, Heidi.
  Klem Tonje

  SvarSlett
 12. Åh, tusen takk for påminnelsen, og ha en herlig dag med våpenvile!

  SvarSlett