mandag 30. januar 2012

Kose seg litt

I det siste er det flere om har skrevet om dette med husarbeid, som Maria gjør så vakkert her http://schyttshverdag.blogspot.com/2012/01/her-og-na.html. Hun skriver om mye annet og, det er bare å lese i vei! Gjett om jeg kjenner meg igjen??!! En ting er de vanlige tingene som bare MÅ gjøres, som å vaske tøy, vaske gulv, lage mat, brette tøy, inn-og ut av oppvaskemaskin, brette melkekartonger, hive enda en pose brukte bleier i søpla, vaske sengetøy, skifte sengetøy, rydde leker, vaske tv-skjerm, tørke støv, med mer. Det er verre med de tingene som faktisk kan vente. Som å vaske bordbeina, rydde i papirene på kjøkkenbenken, legge bort tøy som guttene har vokst fra, rydde i bodene, vaske inni skapene, rydde inni skapene, vaske under dusjen, rydde i kommoden i ganga og mange andre ting som jeg sikkert har fortrengt.

Jeg leste en gang at å rydde når en har små barn i huset er som å måke mens det snør. Jepp, det er sånn det føles. Noen ganger får jeg denne tanken om at "du -som-er-hjemme-burde-iallefall-ha-det-skikkelig-på-stell". Den sniker seg inn og gjør meg motløs. For sannheten er, at jeg kunne ha gjort mye mer hvis jeg ville. Jeg er nemlig så heldig at begge guttene sover et par timer om dagen, i tilegg til at 2-åringen er noen dager i barnehage. Da kunne jeg virkelig vært husmor. Det hender jeg er det. Men jeg gjør andre ting og. Jeg leser. Jeg skriver her på bloggen min. Jeg skriver andakter. Jeg treffer venner. Jeg sover noen ganger. Jeg har rett og slett litt Heidi-tid.

Jeg vil øve meg i å stå for de valgene jeg tar. Mine prioriteringer. Jeg er ikke en evighetsmaskin som kan gå på 5.gir fra tidlig morgen til sen kveld. Jeg trenger påfyll. Jeg trenger å gjøre noe som jeg bare syntes er gøy. Å bare kose meg litt. Livet med to små er travelt. Spesielt siden minsten sliter med søvnen sin. Lillegutt på 2 er en livsnyter. Han elsker å kose seg. Han tenker ikke på alt han skulle eller burde ha gjort. Det hender han utbryter med et stort smil "nå koser vi oss". Jeg vil og kose meg. Jeg vil jobbe med å få vekk den dårlige samvittigheten som noen ganger sniker seg inn når jeg sitter under pleddet i sofaen og koooser meg, selv om vaskerommet er oversvømt av tøy. Den dårlige samvittigheten tar bort gleden og stjeler energi. Og det er jo dumt, når glede og energi er så veldig fine ting!!!

11 kommentarer:

 1. Ja, du skal kose deg.
  Nyte at du har tid til nettopp det,
  og at du faktisk kan prioritere det som gjør deg godt.
  Børst 'de andre synes sikkert....' av skuldrene dine, og vær i dagene dine med hele deg, på best mulig måte.
  Det er ikke mye egentid for ei mamma, og den lille tida som finnes bør brukes på noe annet enn å rydde.

  Kos deg:)

  SvarSlett
 2. Tror jeg signer denne :) kjenner meg så igjen! Tror familiene våre har mye mer igjen for at vi bruker litt tid på oss selv enn at vi sliter oss ut på alt husarbeidet som aldri forsvinner likevel :)
  Klem til deg

  SvarSlett
 3. Det var god lesning for en sliten mamma. Det viktigste er å nyte ungene og øyeblikkene som oppstår ilag med dem. Hvordan skulle en klare det hvis med hele tiden går med støvkost og skurebørste? Og for å få energi til å leke med ungene, da må man kunne ha litt alenetid og lade opp iblant! :) Nyt teppet, ullsokker, god sofa, blogging og alt som hører med!

  Så gøy at du har begynt å skrive for Dagen! :) Gratulerer!

  ønsker deg og dine en god start å uka! klemmer:)

  SvarSlett
 4. Det er nok INGEN som har ligget på det siste og tenkt "jeg burde gjort mer husarbeid" ;) det er hvertfall det jeg trøster meg med, som kan sitte midt i en haug med hybelkaniner og leke med ungene mine ;) *♥*

  SvarSlett
 5. Så sant, viktig å lære seg å se bort fra alt som må gjøres og bare kose seg litt!
  Ønsker deg en fin mandagskveld
  Klem Tonje

  SvarSlett
 6. Du har så rett, så rett. Det er vi selv som legger alle disse kravene på våre egne skuldre. Bør ditt - må datt. Skal bare...
  Husarbeidet forsvinner ikke. Men det gjør de gode øyeblikk, om vi aldri legger merke til dem.
  Håper du hadde ei skikkelig god kosestund!
  Klem fra LK

  SvarSlett
 7. Veldig gjenkjennelig. Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 8. kjære vakre heidi;)
  For en gave du har fått!det er rene balsamen for sjelen å lese dine innlegg;) håper formen er bedre og at du har fått kost deg under teppet idag også:)
  klem åshild

  SvarSlett
 9. så mye fint og sant du skriver, takk for hilsen hos meg.
  Vil gjerne følge denne oppmuntrene bloggen din.
  Klem Anne Lise

  SvarSlett
 10. Hei gode venn:)
  Ville bare si tvitvi med denne uka, tenker på dere:)
  Klemmer!

  SvarSlett
 11. thank you so much. fosbobetr good Archive

  SvarSlett