torsdag 14. november 2013

Makka Pakka


Jeg får stadig komplimenter. Gitt av to små gutter. Mine gutter. Jeg har fått høre at puppene er fine, at rumpa mi er fin og stor, og magen myk. Jeg er så glad for at de ikke har oppfattet samfunnets merkelige skjønnhetsidealer enda. De vet ikke om flate mager, pupper som ikke henger og snertne sprettrumper. De vet ikke at mamma en gang veide noen kilo mindre, hadde trente, lange ben, litt mindre myk mage, og litt mindre rumpe. At mamma så litt annerledes ut før tre graviditeter og ammeperioder. Jeg skulle så ønske at mine tre små alltid måtte leve slik. Fri fra andres rare meninger om hvordan pupper, mage og rumpe skal se ut. Fornøyd med den de er, uten å alltid sammenligne seg med andre.

Jeg vil at barna mine skal være fornøyd med seg selv. Akkurat slik de er. Og jeg begynner å skjønne at det beste jeg kan gjøre er å være fornøyd med meg selv. På ordentlig. For barn gjennomskuer spill for galleriet. Så når de sier at rumpa mi er fin, vil jeg smile, si takk med et kokett smil,og ta det til meg dypt inne i hjertet mitt. Og hvis jeg noen dager føler meg mest som Makka Pakka, så er det bare å danse Makka Pakka dansen sammen med mine tre små, og huske at ikke alle skal være bikinimodeller.

Og til deg som lurte på hvordan jeg rekker å drikke opp teen min før den blir kald: kopp med lokk. En helt nødvendig investering for alle mammaer :-)

6 kommentarer:

 1. Herlige unger.
  Et flott innlegg
  Ha en velsignet god helg :)

  SvarSlett
 2. Haha, det var et av mange bra innlegg!! Du er så god på å skrive. Jeg har begynt å tenke på det selv også, at barna mine lett tar til seg mine holdninger om min kropp hvis jeg er misfornøyd. Det er ikke jeg som har for stor rumpe så jeg ikke får plass på barnestolen, men det er stolen som er for liten;-) herlig når barna ser på mammaen sin på den måten. Husker selv også at jeg overhode ikke hadde noe imot at mamma var litt fyldig da jeg var liten, heller tvert imot, da var det mer å kose på. Men man merker så fort hvis mammaen selv er misfornøyd med kroppen, og det kan gi barna helt feil forståelse og holdninger.

  SvarSlett
 3. SÅ herlege innlegg fra deg Heidi! Både dette og det forrige. Kjenner meg sånn igjen i det du skriver. Eg henge meg på makkapakka dansen din :) Klem

  SvarSlett
 4. Kjempe bra innlegg, ja! 100 % enig!! :) Må bare si at jeg vet hvor travelt du har d og hvor stritt d kan være. Har også 3 barn på 3 år. Gutt 2009,gutt 2011 og jente 2012. En herlig gjeng! ;-) Stå på!! (Jeg har skrevet til deg før. Kanskje du husker det?!) -Linn C. H

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker deg godt!! Vi har jo barn født i like år og likt med gutter og ei jente til slutt!! Er du på facebook? Da må du gjerne legge deg til som venn. Det hadde vært koselig.

   Slett
  2. Hadde vært veldi koselig å blitt venn med deg,ja. Men har verken blogg eller facebook-profil. Er litt sær! ;) Men ønsker dere i hvertfall en velsignet førjulstid med mye kos og lite stress :). -Linn C. H (midlertidig mailadresse: bjarte.harbo@hkabel.net

   Slett