torsdag 29. desember 2011

Jula er mer

En deilig jul går mot slutten. Alle disse fine øyeblikkene med min lille familie skal jeg bevare i hjertet. Gleden, takknemligheten, velsignelsen. Men jula er mer en det. Den er en feiring av noe som er større, en feiring av Han som ga meg alt det jeg elsker. Han ble menneske slik som oss, en natt for 2000 år siden. Han led, Han gråt, Han gledet seg, Han lo. Han kjente på alt det vi kjenner på. Jeg er så glad for at min Jesus vet hvordan det er å være et lite menneske. Han vet at det ikke alltid er så lett. Jeg syntes det er vanskelig å fatte Hans uendelige kjærlighet til meg. Det er så stort så stort.

Lille julaften fortalte jeg min lille 2åring at i morra skulle han få mange pakker. Da lo han godt, og sa "Neeiiii, mamma". Jeg smilte tilbake og forsikret han om at, joda, i morra var det mange pakker (ikke bare en pakke hver dag, som han har lært seg de siste ukene). Han lo enda mer hjertelig og kikket på meg som om jeg bare tullet. "Neeii, mamma", frydet han seg. Neste dag vanket det mange flere pakker en han kunne forestille seg. Han var et fyrverkeri av glede hele dagen (og hele kvelden, mye senere en mammaen hadde planlagt. Han fikk virkelig dreisen på dette med jul kan du si...).

Min lillegutt kunne ikke forestille seg noe mer en den gleden en pakke hver dag ga han. Hvordan kunne han se for seg det som skulle komme neste dag? Slik er det med Guds kjærlighet. Den er for stor til at jeg helt kan fatte den. Men den er der likevel. Det kommer heldigvis ikke an på meg.

Jeg ønsker alle en fortsatt god romjul. Jeg koser meg med ny mano kopp, nye bøker og hjemmebakte biscotti, mens det uler rundt hushjørnene. Min lille kosestund.

5 kommentarer:

 1. Så nydeleg skreve!

  Romjulsklem :-)

  SvarSlett
 2. Fint skrevet!

  Ønsker deg og familien en god romjul og et riktig godt nyttår.
  Klem Tonje

  SvarSlett
 3. Nydelig, Heidi! ♥ Ønsker deg noen herlige dager videre mot det nye året! Klem :)

  SvarSlett
 4. Nydelig ♥ Helt herlig å beundre barnas glede over alle gavene :)
  Klem

  SvarSlett
 5. Hei
  Du skriver så vakkert. Har sitti og kost meg med bloggen din her på morgenkvisten. Jeg er ikke alltid så flink til å være takknemlig og til å fokusere på alt som er bra. Derfor gjorde det godt å lese dine ord akkurat i dag. Føltes som en trøstende klapp på skulderen :) Takk for det, og godt nytt år til deg og dine. Klem fra meg.

  SvarSlett