lørdag 21. desember 2013

Love actually...


Jeg har akkurat sett Love Actually for ca tiende gang. Jeg bare elsker den filmen. Jeg kan snart alle replikkene utenat, og blir like rørt hver gang. Filmen beskriver kjærligheten på godt og vondt. Kjærligheten er god og vond. Kjærligheten gjør en så uendelig sårbar.

Jeg husker da jeg forelsket meg i mannen min. Jeg var så redd. Så fryktelig redd. For jeg skjønte at dette var spesielt. Jeg skjønte at dette ikke bare var en vanlig forelskelse. Jeg skjønte at jeg kunne tape alt. Eller vinne alt. Men jeg måtte ta en sjanse. Hvis ikke jeg våget, ville jeg aldri får vite. Jeg tok en sjanse. Jeg var så skremt og bitte liten i møte med kjærligheten. Så sårbar.

Kjærligheten gjør hverdagen vakker. Bildet over viser hva resultatet av mitt vågestykke for litt over seks år siden ble. Jeg er så uendelig takknemlig.

Nå er jula her. Og så kommer et nytt år. Jeg vil fortsette å våge også på andre områder i livet. Det koster noen ganger, for en kontrollfreak som meg. Men jeg vet jo, at hvis jeg ikke tar noen sjanser, ikke våger, da vet jeg heller ikke hva svarene vil bli. Så jeg legger drømmene mine i Guds hender. Fremtiden i hans hender. Og så tar jeg et steg ut på vannet. Og et til. Og et til.

Blir du med?

God jul alle sammen!

3 kommentarer:

 1. Tror ikke jeg har sett den filmen.
  Begynte å se på den i går, men så
  var det visst stemning for å finne noe
  annet blant resten av familien.
  Ja kjærligheten kan være skremmende.
  Men det er godt når en tørr å satse og
  det går bra.
  Ha en velsignet god dag :)

  SvarSlett
 2. herlig heidi. Så fint bilde av dere!
  velsignet jul ønsker jeg dere!

  SvarSlett
 3. FIkk boka di i dag. Vi har hatt tidlig julekveld i kveld. Gleder meg skikkelig til å lese. Kos deg med familietid, kjære venn! Klem

  SvarSlett