lørdag 28. januar 2012

Å våge

I dag fikk toåringen endelig prøvd skiene sine. Den stolte mammaen sto i kjøkkenvinduet og kikket og knipset bilder av den store begivenheten. Naboen kom forbi, og jeg innviet henne i familiens store begivenhet: "Det er første gang, og se, han får det til!!"  (Jada, jeg vet det er litt tussete å skryte sånn). Jeg ble faktisk en smule flau da jeg så meg selv i speilet etterpå og det gikk opp for meg hvordan jeg må ha sett ut der jeg hang ut av vinduet. Jeg hadde nemlig ikke gjort så mye annet en å stå opp, spise litt og være mamma (altså hadde jeg knapt kikket meg i speilet, og mitt hår har en merkelig tendens til å oppføre seg rart etter en natts søvn).

Jeg var så stolt, så stolt da jeg så min lille gutt våge seg ut på sine første skisteg. Jeg syntes han var så flink. Jeg ropte det ut til den lille knotten. Jeg ser for meg at Gud står slik å heier på oss, like stolt og kry som jeg var i dag, når vi våger oss ut på nye ting. Det er skummelt å våge noe nytt. Det er skummelt å bevege seg utenfor komforsonen sin. Men det er slik vi får gleden av å mestre, av å oppleve noe nytt. Det kan hende det blir noen knall og fall. Regner med at min lillgutt nok skal få ramlet litt. Det fine er at vi alltid er der og hjelper han opp. Slik Gud hjelper oss opp. Gud gir oss drømmer. Han vet at det koster å ta de første stegene. Og de neste. Og de neste. Men Han har lovet å være med hvert eneste steg på veien.

Det er så fint med alle som våger. Som våger å dele. Som våger å drømme. Som våger å elske. Som våger å gi. Som våger å være å gi litt blaffen. Som våger å leve her og nå.

Nå skal jeg legge meg og forhåpentlivis få en god natts søvn. Jeg savner luktesansen, deler av hørselen og en god dose energi, og gleder meg til bihulebetennelsen forsvinner. IKKE gøy å være syk småbarnsmamma. Men det hjelper godt når lillegutten vil blåse mamma på panna siden hun har så vondt i hodet. Da er det jammen ikke så verst likevel. Takk for alle de fine kommentarene på forige innlegg. Dere aner ikke hvor mye det betyr!!!

8 kommentarer:

 1. Her rant en tåre nå. Måten du beskriver mammahjertet, måten du beskriver hvor mye det koster å våge, og måten du beskriver Guds personlighet på. Herlig - og dette trengte jeg i kveld. Tusen takk, Heidi, du er skjønn du :) Ønsker deg god bedring og masse kos og pleie fra dine kjære. Klem klem

  SvarSlett
 2. Så herlig du skriver! Elsker at Gud heier på oss :)
  Ønsker deg god bedring og en god natts søvn!
  Klem

  SvarSlett
 3. Gratulerer med nybakt skigåar;) Veit kjensla... Dottera mi var med på skiløp og kom i avisa i helga, og eg har jo mest lyst til å henga oppslaget på veggen, men klarar heldigvis å styra meg;)

  VIktig å våga! Av og til vanskeleg. Men ein kan få så mykje igjen for å tora. Klem og ei god helg vidare til deg!

  SvarSlett
 4. Herlig...vi har så godt av å bevege oss på usikker grunn. Gi Gud rom for å være Gud. Er alltid mest behagelig å helgardere seg...
  Men det er herlig når man opplever at Gud stiller opp og at det er vel da man virkelig lever.

  En annen ting...du er utrolig vakker! Nydelig kvinne!
  klem iris

  SvarSlett
 5. Så godt det var å lese dette, det er jammen et privelegium å ha noen som heier på oss! Og jeg tror vi så sårt trenger det også når vi skal møte denne store verden og alt den bringer. Og så artig med din lille skigåer, håper han koser seg i snøen til tross for knall og fall:)

  Gratulerer med skrivejobb, det var artig, det er nok noen som heier på deg der:) Lykke til med skrivingen!

  Ønsker deg en flott start på den nye uken, og god bedring:)

  SvarSlett
 6. Takk for besøk og kommentar! Fikk så lyst å ta turen innom deg også og se hvordan du hadde det, og det er jeg glad jeg gjorde!

  Kjenner igjen den stolte følelsen når de enten prøver noe for første gang, eller mestrer noe for første gang! Det er som hjertet danser både i og utafor kroppen på samme tid!

  Det er aldri galt å feile, for da har man prøvd- det er verre med de som aldri feiler, for de prøver heller aldri noe nytt... som du sier, det er fint med alle som våger. Og tenk, Gud er stolt av oss! Både for vellykka skritt men også for famlende prøving.

  SvarSlett
 7. Ja, er det ikke fantastisk lærerikt å være mamma? Det har lært meg så mye om hvordan Gud ser på meg.

  Og jeg er så glad for at jeg får være et lite barn - som har en Far som synes at det er helt greit at jeg detter på rumpa når jeg prøver meg på noe nytt!

  Takk for at du blogger! Og for dine hjertevarmende kommentarer på bloggen min!

  Klem fra Maria

  SvarSlett
 8. Hei Heidi!

  Tusen takk for veldig koselig kommentar på bloggen min. Og - for en fin blogg du har! Den har noe ved seg, og jeg gleder meg til å lese mer om alt som rører deg i hodet ditt. Det er nettopp de tingene der som gjør oss til de vi er, og som trengs at kanskje både skrives og snakkes om.

  Ønsker deg en velsignet god uke!

  Klem, Ida :)

  SvarSlett