torsdag 12. mai 2011

Mammamotor, andre motorer og en give away

Å være tobarnsmor går bedre enn forventet (eller skal jeg si fryktet). For det første er det så utrolig stas med to så fantastisk fine gutter. For det andre har jeg giret opp et gir. Er litt mer effektiv, litt mer strukturert, og en god del mer kreativ. Men jeg kommer ikke forbi at jeg noen ganger blir ganske så sliten. Her i huset er det de tidlige morgenene som velter lasset. Mine bedårende små har bestemt at dagen begynner mellom fem og seks. De er ikke til å rikke, og er tydeligvis enige om det. I tilegg har jeg vært endel alene, og da blir det minimalt med tid til å hente seg inn.

Så her en dag da lillegutt skulle i barnehagen, fikk jeg streng beskjed av min gode mann om å ikke gjøre noen ting. Jeg var blitt en sånn "mammamotor" sa han, så nå måtte jeg slappe av. En mammamotor trøster, legger, mater, tørker ansikt og snørr, vasker gulv, vasker tøy, bretter tøy, lager middag, smører skiver, rydder leker, setter grenser, ler og tuller, tar imot små klemmer, er et fang å krype opp på, og så mye mer.

Så da var det bare å gire ned noen hakk. Og hvordan gjør jeg det? Joda, med en kopp te, sjokolade (noe alle som har lest denne bloggen en stund vet...), et magasin eller to. Eller jeg tar en bloggrunde og koser meg med det. Er så glad for at jeg begynte å blogge. Det er så mye fint, inspirerende, morsomt og oppbyggende å lese. Så mange fine mennesker å "bli kjent med". Og tenk at jeg har fått 50 følgere!!! Det hadde jeg aldri trodd for et år siden. Så da må jeg feire litt. Og det gjør jeg som seg hør og bør med en give away. Så alle dere mammamotorer og andre motorer der ute som ønsker en Mano kopp å nyte kaffien eller teen sin i, sleng dere på. Et lodd pr kommentar, enkelt og greit. Kjempefint hvis du skriver hvilken farge du ønsker deg. Trekning blir om ei uke, torsdag 19 mai. (Du behøver ikke blogge selv for å være med)

Og til slutt, så har jeg et spesielt sted å gire ned. Et fang jeg kan krype opp på. En som trøster meg. En Far og bestevenn som sier:
Kom til meg alle dere som strever

og bærer tunge byrder,

så vil jeg

gi dere hvile.


Matteus 11,28

16 kommentarer:

 1. Gratulerar med 50 følgarar, det er vel fortjent. Håper du får mange fleire, for dette er ein blogg verdt å lese! Dersom eg skulle vere heldig å vinne ein mano-kopp ville eg hatt den turkise. Tvitvi. Klem Kristina :)

  SvarSlett
 2. God kveld i stua!

  Det er bare så inspirerende å lese dine tanker og funderinger rundt hverdagslige ting. Du får liksom ned på skjermen det som ofte går enn hus forbi i en travel hverdag. Kjenner meg virkelig igjen i de tidlige morgenene. De tar knekken på hvem som hels! Godt å høre at du tar deg tid til å slappe av litt innimellom au!

  Klem fra Anne Låtveit!

  PS. Liker veldig godt rosa hvis det blir aktuelt!

  SvarSlett
 3. Ja, takk og lov for dette fanget!

  Ellers seier eg som ho som la inn den første kommentaren; dersom eg skulle vere heldig å vinne, ville eg òg gjerne hatt den turkise. ;)

  Ynskjer deg og dine ei god helg!

  SvarSlett
 4. å, snille du. Gjett om jeg kjenner meg igjen i det du skriver.. Akkurat nå ligger jeg på sofaen med 39 i feber - av den enkle årsak at jeg har jobbet denne uken, og ikke fått ammet slik jeg vanligvis gjorde. Melkespreng går over til betennelse på null komma nix hos meg.. Og jeg som egentlig burde være en mammamotor i morgen også.

  Jeg girer gjerne ned med en god kaffi i finfint krus. Den turkise sklir rett inn her hjemme, så jeg krysser fingre og tær, selv om de verker av feber ;) hihi..

  Ha en herlig kveld - og slapp av!

  klem

  SvarSlett
 5. Eg er blitt så glad i bloggen din. Du skriv så godt og fint, og er flink tli å minne oss på at vi treng vere aleine her på jorda, men vi har ein som alltid er der saman med oss.

  Gratulerer med 50 følgjarar, det er absolutt på sin plass :)
  Alt dette hadde eg tenkt å kommentere i går, men så har jo blogger hatt litt småtrøbbel i det siste. Ser at du også har mista kommentarane som kom i går...Håpar dei kan "finnast igjen"!

  Dersom eg skulle vere så heldig å vinne så likte eg den turkise koppen veldig godt :)

  Ha ei riktig god helg!
  Klem Camilla

  SvarSlett
 6. Mammamotor - det var et godt ord som jeg absolutt kan kjenne meg igjen i :) fantastisk å være mamma, men godt med en timeout også :) jeg kunne tenke meg den rosa hvis jeg vinner!
  God helg!
  Klem

  SvarSlett
 7. God laurdag! Eg kunne gjerne tenke meg ein Manokopp, og skulle eg vinne, vart eg ekstra glad for ein turkis. :)

  Nyt dagen!

  SvarSlett
 8. Å Heidi, du er bare så fiiin! :) Det er nok mye som har forandret seg siden gode gamle Stavanger-tider, for det å bli mamma er temmelig altoppslukende - og før en vet ordet av det, har man forsvunnet langt inn i en .. ja, mammamotor, det var vel et dekkende uttrykk. :) Kreativiteten din må du aldri miste, for du er en jo en kunstnersjel, ikke sant? :)

  og 50 følgere er bare et bevis på at du skriver til hjertene! Vel unt! :)

  Kos deg med dine små - og pass på å ta deg en to-minutters midt i Travelby, Gisle Vink og Felix :)

  SvarSlett
 9. Du er flink! Og tusen takk for verset du deler! Alltid avslappande og godt å lesa innlegga dine:) Eg slengjer meg med på give-away og har lyst på ein turkis om eg vinn:)

  SvarSlett
 10. Da har jeg blitt følger nr.51:)
  Har blitt kjempeglad i bloggen din og gleder meg til nye innlegg.

  De koppene var jo kjempesøte, tror det må bli rosa på meg om jeg skulle være så heldig...

  Klem

  SvarSlett
 11. Hei!! Så bra du fikk innlegget ditt tilbake, kjedelig når det bare forsvinner sånn.
  Jeg vil gjerne være med på giveaway hos deg - og jeg ønsker meg velig en rosa kopp♥ Den er helt nydelig.

  Ønsker deg en god lørdagskveld.
  Klem Vivian

  SvarSlett
 12. Ja, alle mammamotorer trenger litt hvile innimellom :)

  Jeg vil veldig gjerne være med. Gul kopp :)

  Klem

  SvarSlett
 13. Det har vært mye tull med blogger de siste dagen ja... Jeg hadde ikke lagt ut nye innlegg denne uka, så mistet ingenting hos meg, men kjedelig når sånt skjer.

  Mano koppene er kjempe søte, så jeg vil gjerne være med i trekningen din, og om jeg skulle være så heldig å vinne, velger jeg meg turkis :)

  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 14. Gratulerar med 50 følgarar!! Håper du får mange fleire etterkvart for denne bloggen er ein blogg vel verdt å lese. Du skriver så vakkert og ekte syns eg. Alltid godt å lese innlegga dine. Eg blir med på giveawayen din og skulle eg vere heldig å vinne ville eg valgt meg ein turkis kopp! Klem Krisitna ♥

  SvarSlett
 15. Hei du. Er ofte innom bloggen din og leser:) Gratulerer med så mange følgere!!
  Deltar i trekningen med 1 lodd. Ønsker meg turkis kopp:)
  Ønsker deg en nydelig dag i morgen.

  Marie Elise
  hvitlykke@gmail.com

  SvarSlett
 16. Viktig å gire ned, ja, man klarer ikke å rekke alt, ta seg av alt, fikse alt.
  Det går som regelr greit å få nummer to - det er liksom ved førstemann at livet endrer seg - nå er du vant til at ting går i ett;)
  Jeg drømmer om Manokopp, så jeg er mer enn gjerne med på trekning! Får man velge fritt, tar jeg gjerne en oransje eller gul. Eller turkis. Eller lilla. Eller...

  SvarSlett