tirsdag 22. januar 2013

Lykketyver


Bilen vår har funnet ut at den ikke liker kulde. Den har bestemt seg for å streike når gradestokken kryper under de minus ti (jeg skjønner den godt, selv om jeg ikke liker det). Det hele startet torsdag forrige uke. Jeg holdt på å gjøre tre små klare for avgang, skulle bare ut å starte bilden så vi kunne få litt varme i den. Men den ville altså ikke starte. Det hjalp hverken med gode ord, eller mindre gode ord. Så da var det bare å pakke tre unger og meg selv inn i diverse lag klær, finne tvillingvogna og overtale treåringen til å gå hele veien. Etter en mindre hyggelig påkledningsseanse (les: sur mamma) kom vi oss ut i det vakre vinterværet. Men det er ikke så lett å nyte en vakker vintermorgen når hjernen er okkupert med dårlig samvittighet over å ha vært så sur på barna, bekymringer om vi må ha nytt bilbatteri og stress fordi vi er mer en litt for sent ute til barnehagen.

Etter en stund kom jeg til å tenke på noe jeg hadde tenkt mye på de siste dagene.Det begynte med dette innlegget http://camulen.blogspot.no/2013/01/er-du-lykkelig.html, på bloggen Camulens skriblerier (en veldig bra blogg, anbefaler et besøk). Hun snakker om lykke. Og det var det jeg hadde tenkt på: lykke. Hverdagslykke. For jeg kan jo ikke føde, gifte meg, få positiv graviditetstest, få drømmjobben eller første kyss av kjæresten hver dag. Livet er mest hvedager. Så hva gjør meg lykkelig i hverdagen? Svarene var mange, og de kom som perler på en snor. Lykken finnes virkelig overalt. Men hjernen er på en måte også litt overalt. Slik at jeg ikke ser det som er rett foran nesa mi: frokost med to små gutter med klissete havregrøtfingre, klem fra mannen min, å finne en ny genser, å sitte ved pcen å skrive, en kopp te og litt sjokolade, cafebesøk, en varm dusj, en koselig sms, smilene fra lillejenta mi, tanken på gode venner. Så mye fint!! Og så kommer de alt for velkjente lykketyvene å stjeler verdifulle øyeblikk. Hverdagens Kasper og Jesper og Jonatan (bare at de ikke er så søte og uskyldige): Stress, bekymring og dårlig samvittighet.

Hvis lykketyvene kan komme litt bak lås og slå, er det virkelig mye vakkert i livet mitt. Så jeg øver meg på å være mer her og nå. Til stede. I mitt liv. Akkurat nå. Og der på en vei, med to barn i vogna og en ved siden av. I et vakkert vinterlandskap. Da klarte jeg det!! Det ble en av de fineste turene vi har hatt til barnehagen. For mammaen var så glad. Og det smitter!
(Takk Camulen, for at du ga meg en vekker i en travel hverdag)

8 kommentarer:

 1. Herlig.
  Godt at det ble bra til slutt.
  Er jo en kjempefin start på dagen å kunne gå til barnehagen visst det ikke er alt for langt.
  Å komme for sent til barnehagen er det ikke noe som burde hete. Har slev jobbet mange år i barnehage og vet at det er det. For at ungene skal få være med på det som foregå.
  Men det er jo foreldrenes valg hvor lenge ungene skal være der.
  Håper dagen i dag bringer mange glimt av lykke inn i din hverdag :)

  SvarSlett
 2. Så herlig at det ble en bra dag likevel! Øver meg også på å være tilstede i øyeblikket, og nyte den, men ikke alltid så lett :)
  Takk for påminnelsen!
  God klem

  SvarSlett
 3. Det er så sant, å leve i nuet er viktig (men ganske vanskelig til tider!) ;) Klem

  SvarSlett
 4. Så bra og viktig eit innlegg!
  Takk at du deler :-)

  PS: å kome for seint til barnehagen, hm..
  Er som regel ei tid ein bør vere kome til..
  Men ein skal i allefall ikkje få skjenn for å "kome for seint".

  Varm smittefri klem (tenkjer du vil sleppe hoste m.m)

  SvarSlett
 5. Kjenner jeg blir sint på de tyvene når jeg leser, og jeg vil sparke dem på dør når de prøver å bryte seg inn! Takk for dette innlegget!

  God klem fra meg

  SvarSlett
 6. Takk for link til bloggen min! Og takk for et fint innlegg! :o)

  SvarSlett
 7. Hei Heidi

  Så fine tanker om hverdagslykke og lykketyver. Du har helt rett i at det er viktig å være mer tilstede her og nå og glede seg over disse små tingene i hverdagen. Fint å bli påminnet det. Noe vi trenger ofte. Nesten daglig til tider, tror jeg:)

  Kjekt å lese seg litt opp på bloggen din og kjekt å se deg igjen. Jeg har ikke vært så flink til å besøke blogger i det siste, dagene er travlere, men det er kjekke dager med studie og litt arbeid og familieliv.

  Takk for koselig hilsen på bloggen min.
  Jeg kom forresten til å tenke på deg i dag for jeg var ute å lette etter en slik te som jeg vant hos deg. Elsket den. Husker du hva den heter? jeg tror det var chili , og mango?

  Ønsker deg ei riktig god helg
  Klem Tonje

  SvarSlett
 8. så fint og så sant du skriver !

  SvarSlett