tirsdag 29. januar 2013

Hva gjør man...


Hva gjør man når ringene under øynene blir mørkerer og mørkere (og concealerlaget tykkere og tykkere), tålmodigheten litt for tynnslitt og hjernen funker på lavgir (eks: putter det skitne tøyet i tørketrommelen og skrur på. Merk at jeg putter det i TØRKETROMMELEN!).

Når nettene er full av søte små som kaster opp, har vondt i ørene eller nesten ikke får puste gjennom nesa si.

Da er det lett for meg å gå i "jeg er en trebarnsmor og se så bra jeg fikser det fella". Det innebærer å late som jeg tar alt på strak arm, har alt på stell og huset og meg selv både stråler og skinner. Men slik er det ikke.

Jeg begynner å skjønne at det beste er å bare være litt trøtt og sliten (tror ikke jeg er alene om det, syke barn på denne tiden er jo snarere regelen enn unntaket). Smile til meg selv og de trøtte øynene. Le av alt det rare jeg gjør. Grine litt når det er nødvendig. Kjøpe nye støvletter på salget og gå med dem selv om det egentlig er gummistøvlevær. La rotet på loftet være i fred og reise til byen å kjøpe en god kaffi. Minne meg selv på at hverdagslykken er der, og jage lykketyvene på dør (se der sparket jeg Herr dårlig samvittighet ut døra. Han kan bare våge å hamre i hodet mitt om alt rotet og støvet på loftet!!)

3 kommentarer:

 1. Klarer veldig godt å sette meg inn i din situasjon! Ikke enkelt til tider med tre små... da jeg selv fikk tredjemann sa "alle" til meg at du merker vel ikke forskjell fra to til tre? Men det gjorde jeg/vi virkelig. Fra å ha en unge i hver hånd opplevde jeg å ha en hånd for lite med tre barn. Har 7 år mellom eldste og minste, og tror nok det redda meg ;) Jeg "kjøpte" meg også litt hjelp fra ungjenter til husarbeid en periode, hun var lykkelig for litt ukepenger, så jeg kunne bruke den ekstra tida jeg da fikk på de eldste barna. I stedet for å ordne alt jeg syns jeg måtte. Høres ut som du har funnet en nøkkel når du lar kos gå foran andre kjedelige ting.. det gir deg verdifullt påfyll. Prøv også å snik deg til litt ekstra søvn når noen kommer på besøk - la de kose med en mett og fornøyd minstemann mens du tar en lur! Det vil gjøre underverker... skulle gjerne bodd nærmere og hjulpet deg noen timer!

  Ønsker deg lykke, lykke til...
  Klem fra Helle

  SvarSlett
 2. Å, du har så rett:) Håper selvfølgelig at ungene blir friske, og det snarest. Og så håper jeg du kan finne styrke til å kjenne at det er greit å være sliten. For det har du lov til! De mørke ringene utjevner seg når det blir sommer og (forhåpentligvis) sol:D

  Hverdagslykke for meg er når jeg har spart sjokolade fra helgen til mandagskaffen min. Mandag er min fridag, og enten ungene er hjemme eller ikke, finner jeg tid til å nyte sjokolade og kaffe. Hvis jeg i tillegg har brukt skyllemiddel i klesvasken denne dagen, (noe jeg veldig sjelden gjør) ja da er det like før ekstase :D Det lukter jo så godt :)

  God bedring til dine søte små!

  SvarSlett
 3. Innom med en klem til supermamman ;) Skjønner du har mye i hodet for tiden (siden du surrer sånn, hehe) - og at du går gjennom en litt slitsom periode. Det går over, Heidi - heldigvis. Men det er kjipt når det står på. Godt det finnes concealere og andre lure triks som gjør at vi slitne småbarnsforeldre likevel kan klare å se noenlunde opplagte ut (når vi MÅ) ;) Jeg håper alle snart blir friske, og at du får gode netter med god søvn snart - og mest av alt: hold fast på hverdagslykken. For lykken er å ha små herlige barn - som rekker sine hender mot deg, når du er på ditt mest slitne...ikke sant? <3 Mange klemmer din vei!!

  SvarSlett