onsdag 9. januar 2013

Livstegn fra supermammaen


Tenkte det var på tide med et bitte lite livstegn fra denne kanten. Kort oppsummert kan jeg si at livet med tre små i alle fall ikke er kjedelig. Her er det ikke mye tid til blogging, tedrikking og kos om kveldene. Lille frøkna har ikke skjønt konseptet med å legge seg tidlig så mor får litt egentid. Forhåpentligvis ser hun etterhvert at å legge seg tidlig er en lur ting.

Ellers kan jeg bekrefte at det går fint å få tre barn og meg selv ut døra om morgenen. Hvilken stilkarakter utfarten får er et annet kapittel. Men ut kommer vi. Egentlig er det veldig mye som går bedre enn forventet. Det totale kaos har uteblitt. Eller kanskje jeg skal si at det uteble. På selveste bursdagen min (selveste Luciadagen) fikk jeg en underlig følelse i kroppen. Det gikk en stund før jeg skjønte at mor i huset hadde feber. Masse feber. Etter at 3 åringen hadde vært hjemme i nesten to uker med feber, tenkte jeg ikke så mye over det. Men da jeg neste dag skulle til legen med min syke gutt tok jeg en crp for sikkerhets skyld. Da kom overrakelsen. Over 200 i crp, kraftig lungebetennelse, og beskjed om at det kom til å gå en måned før jeg var helt på bena. Da jeg neste dag lå rett ut med 40 i feber, og mannen min og ble syk, hørte jeg det totale kaos banke på døra.

Det ble vel ikke totalt kaos, men det ble en annerledes jul enn planlagt. Ingen julekaker ble bakt, alle selskaper hos oss ble avlyst, nyttårsfesten hos oss ble avlyst. For det viste seg at far i hus også hadde lungebetennelse. Men jul ble det. Blant hybelkaniner og mammas julekaker. Vi hostet og spiste paracet, og gledet oss med barna. To glade gutter og ei lita jente med så mye smil inni seg.

Nå er det plutselig januar. Jeg er fortsatt litt redusert, og føler meg så langt unna supermammaen som mulig. Jeg kunne kanskje kommet inn i en litt trang kjole på julaften, slik en ekte supermamma gjør, hvis jeg ikke satt meg ned slik at den myke magen la seg i sine fine folder. En skikkelig lungebetennelse er en effektiv slankekur. Men ærlig talt, så ville jeg heller spist julekaker og julemat og julegodter. Kiloene kommer tilbake de. Og det er helt greit. Jeg liker å kose meg. Trange kjoler kan andre supermammaer ikle seg. Jeg orker ikke.

Nå er det på tide å legge seg. Høres ut som det er stille i vogga. Så håper jeg at jeg slipper å sove sittende i sofaen i natt med en liten tulle i armene. Jeg vil heller sove i senga mi. Supermammaer trenger søvn. Mye søvn.


12 kommentarer:

 1. Først av alt.
  Gratulerer masse med ei lita tulle.
  Godt å høre at det tross alt går bra.
  Men å være syk med tre små i huset er ikke bare bare nei.
  Godt dere klarte dere gjennom denne omgangen. Håper det går lenge til dere begge to går ned for telling samtidig.
  Ja jul blir det for ungene selv om det mangler hjemmebakte kaker og nyvaska golv og duker. Får de litt god mat (les godterier) og gaver så er de stort sett fornøyd tror jeg.
  Ønsker deg fortsatt god bedring og kos deg så mye du klarer. Den tida som de er så små går så alt for fort.
  Savner den tida ofte. Men likevel: heldigvis går livet videre og mine er nå voksne. Kanskje kommer det barnebarn om noen år.? Er jo lov å håpe. hehe
  Ønsker deg alt godt :)

  SvarSlett
 2. Godt nytt år!
  Det var litt av ei Jul..
  Men dokke har kvarandre og det er det viktigaste!
  Fortsatt god betring :-)

  SvarSlett
 3. Godt nytt år! Nyt babylukt og lev her og nå..fraser men viktig...slapp av fra den rosa lykkeverden som finnes( eller ikke finnes) der ute og velsign kvar ei stund med ekte barn og en ekte familie....klem miamor

  SvarSlett
 4. Oj, det var litt av en sykdomshistorie! Godt dere er på bedringens vei!

  SvarSlett
 5. herlig, du skriver så bra at eg må smile! Og det positive perspektivet smittar, tusen takk for det! Ønsker deg god bedring, og håpar du snart får kveldar:) klem

  SvarSlett
 6. Herlig oppdatering fra supermammaen!! :)
  Men lungebetennelse på mor og far med tre små barn hørtes veldig slitsomt ut!! Dere er gode!
  Sender deg en god klem!! Kanskje vi kunne fått til en kaffedate i det nye året?! ;)
  Klem

  SvarSlett
 7. Gratulerer så masse med prinsessa deres. Ser ut som vi fødte ganske så likt! Vår prins kom 1. november. Stakkars dere som ble så syke i jula. Jeg lå også rett ut i desember, med brystbetennelse, men det varte ikke sååå lenge. Du skriver så utrolig levende og bra! Elsker å lese innleggene dine. Her er vi på andre uka med sykdom blandt barna. Rs-viruset er ikke særlig hyggelig. Men satser snart på bedre tider:)
  Godt nyttår!

  SvarSlett
 8. Så godt å høre livstegn fra deg igjen, Heidi! Selv om det ikke var så gode nyheter med all den sykdommen.. Julefeiringen deres høres likevel bittelitt ut som vår. Ingen kaker ble bakt, sliten dobbel gravid mamma, sliten overarbeidet pappa og barn som gledet seg stort over gaver og godterier!

  Håper du snart er helt frisk igjen og at lillemor snart skjønner å ta tidligere kvelder ;)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 9. Å, hørtes ut som dere har vært igjennom en tøff tid! Godt å høre at du føler deg bedre! Skal tenke på deg!
  Ønsker deg også et riktig godt nyttår, Heidi
  Klem Tonje

  SvarSlett
 10. Godt du begynner å komme deg på beina! Koselig å lese livstegn fra deg <3 husker selv en jul da barna var små og jeg høygravid med bekkenløsning (fødte 29.12) mannen: lungebetennelse, storesøster 1: ørebetennelse, storesøster 2: halsbetennelse. Vi lå alle dagene i stua: jeg og jente på sofa, mann og jente på hver sin madrass på gulvet.. kom gejnnom det også;) Julekakene ble bakt året etter, så nye sjanser kommer din vei:) Klem

  SvarSlett
 11. Oy, det var identisk med vår jul det..ned for telling noen dager før jul og ennå ikke helt ok. 5 barn en mann og alle var syke samtidig. Og en eeeenda dårligere mamma som har vært syk i ukesvis...slik var det her. Jul og nyttår gikk i vasken. Ja ja, en kan le av det når det er overstått. Men det er ikke idyllisk. Håper dere hadde noen som kunne stille opp litt! Dette var en utrolig koselig blogg. Jeg legger meg til som følger hos deg.
  Hvis du har lyst må du gjerne titte inn til meg også. Jeg er god venninde av Rosaroseblogg dama her i kommentarfeltet over.

  klem fra Åsne
  marianneleonora.blogspot.no

  SvarSlett
 12. gratulerer så mye med lille tulla. :) Høres ut som dere har hatt litt å stri med i det siste. Da er det godt å vite at ting blir bedre etterhvert. Og en vakker dag vil man få kveldene tilbake igjen. :)
  Jeg vet at det kan være stritt med 3 barn på 3 år. Fikk selv ei jente i slutten av september. Og har en gutt på 3 år og en på snart 2 år. Men du og du så mye kjærlighet og glede det gir. og,ja man får ikke så mye egentid..men det kan vente. Den tiden vil komme fortere enn vi aner. :)
  Jeg skrev en kommentar til deg for noen mnd. tilbake.(at vi begge var i samme situasjon 3 på 3 år) Vet ikke om du husker det?!
  Håper du snart kommer til hektene igjen. God bless!
  -Linn

  SvarSlett