onsdag 9. november 2011

Om tvil og tro og sånt...Det er ingen hemmlighet at troen er viktig i livet mitt. Men slik har det ikke alltid vært. Jeg har tvilt mer enn de fleste. Veien til å stole på Gud, som en som elsker meg og vil meg godt, har vært lang. Jeg har stilt så mange spørsmål, vært så veldig sinna, ønsket å gi opp hele greia. Men her sitter jeg. Med stor fred i hjertet, selv om det for øyeblikket kommer omvei på omvei i livet mitt. For 10 år siden hadde jeg nok laget litt mer bråk (blir nesten litt flau over å tenke på hvor mye bråk jeg kunne lage, hihi...). Jeg har fått oppleve at jeg får mer enn jeg fortjener, og mer enn jeg har ønsket meg, selv om jeg ikke klarte å tro på det selv. Det kom ikke an på meg, heldigvis og takk og pris. Da jeg for mange år siden fikk beskjed om at jeg kanskje ikke kunne bli gravid, torde jeg ikke håpe på det jeg har nå. Et fyrverkeri på 10 måneder som for øyeblikket sover søtt, og en to åring som sier de mest bedårende ting. Som at han elsker lillebroren, og cornflakes, eller at "mamma er tjukk".


Jeg har lært at Gud er overraskelsenes Gud. Jeg har lært at Han ikke har glemt meg selv om jeg noen ganger ikke skjønner hva som skjer. Jeg har lært at Han tar meg på fanget og trøster når livet gjør veldig vondt. Jeg har lært at dette ikke er fordi jeg er slik en fantastisk troende. Det er fordi Han elsker meg.

9 kommentarer:

 1. Hjertelig takk for det du deler, Heidi!
  Jeg gjentar for meg selv for tida, som et mantra nesten, at om du ikke tror på mirakler -har du kanskje glemt at du selv er ett!<3

  SvarSlett
 2. hei! for ein fin blogg!! er så godt å finne bloggar som også handlar om tru, og eg vil gjerne følge denne bloggen, håpar det er greit! ha ein fin dag!!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for superhyggelig hilsen hos meg!

  SvarSlett
 4. TAKK for at du deler så viktige ord på bloggen din, og
  TAKK for din fine kommentar,
  bra at korta gjer jobben sin ;)

  -klem til deg

  SvarSlett
 5. Å så fint det var å lese dette. Flott vitnesbyrd om Herrens trofasthet og kjærlighet. Han er verkeleg ein god Far ♥ Klem fra meg (-og takk for at du ville vere med på give-awayen min)

  SvarSlett
 6. Gud velsigne deg:-) Og eg trur ikkje du har tvilt meir enn dei fleste, eg trur berre at ein altfor sjaldan er opne om tvil i kristne miljø. Takk for at du deler:-)

  SvarSlett
 7. Så fint skrevet!
  Det er så godt å vite at vi er elsket på tross av og ikke på grunn av!
  Stor klem

  SvarSlett
 8. Takk for at du deler, Heidi. Nært og godt innlegg!
  Og tusen takk for den hyggelige kommentaren på bloggen min.
  Ønsker deg en fin kveld
  Klem Tonje

  SvarSlett
 9. Jeg har den samme erfaringen. Takk for et veldig fint innlegg!

  SvarSlett