onsdag 16. november 2011

FørjulstankerJeg er tom i hodet, men fikk lyst til å skrive litt alikevel. Begge gutta boys sover (helt fantastisk når de sover litt på samme tid), og jeg får sitte helt i fred i sofaen og hvile min forkjøla kropp. Har vært så stolt av at jeg ikke har vært syk siden jeg fikk barn, men der var det slutt på det gitt. Bare synd at det ikke finnes en sykemeldingsordning for mammaer.


Nå nærmer desember seg med stormskritt. Jeg elsker førjulstiden, og pynter til jul litt tidligere vært år. Har ikke begynt enda, men planlegger litt svibelinnkjøp og bretting av fiiine danske julestjerner (for de som ikke vet det er jeg halvt dansk, og glad i danske tradisjoner). Jeg gleder meg til å bake julekaker med lillegutt. Og til å pakke inn kalendergaver til han, som skal henges på min gamle kalender, sydd av min kjære moster da jeg var liten jente. Jeg liker tradisjoner, jeg liker minner, jeg liker jula. For meg er førjulstiden kos og forventingsfull glede. Det handler om å nyte forberedelsene. For det er vel det som er den største gleden. Selve jula er jo over på et blunk. Men desmber er en lang rekke nydelige dager. Kjøpe presanger til de jeg er glad i. Tenke ut noe de virkelig vil bli glad for. Pynte hjemme. Samle venner og familier til kos og god mat. Jeg inngikk en avtale med meg selv for mange år siden (lenge før jeg fikk mann og barn). Jeg skulle ikke stresse før jul. Jeg skulle nyte tiden. Og jeg har faktisk klart det. Jeg vasker ikke ned huset. Jeg lager ikke syv sorter. Jeg pynter og baker det vi har lyst på og som er gøy. Jeg drikker kaffi på cafe og skriver lister mens jeg er på julegaveinnkjøpstur. Jeg unner meg mange fine, små byturer, og kommer alltid i mål.


Etter jeg fikk barn har det løftet jeg ga meg selv blitt enda viktigere. Jeg vil nyte denne førjulstiden. Det er bare i år lillgutt er litt over to år, og minsten snart ett. Det er bare i år minsten krabber rundt og reiser seg der hvor han kan, og snart går. Det er bare i år han kommer til å rive ned halve juletreet (har nemlig en mistanke om at han er typen til det). Det er bare i år jeg gleder meg sånn til å gi lillegutt togbane til jul, og se han leke med den (her om dagen måtte jeg bære han gråtende ut av barnehagen, han ville ikke hjem. Han ville leke med toget). Det er bare i år som er i år. Det er bare i dag som er i dag. Selv om jeg er sylta, og teller timer til mannen kommer hjem, så er dagen i dag en gave. Ønsker dere alle en fin førjulstid!!

4 kommentarer:

 1. Hei. Fine forjulstanker. Jeg gleder meg sånn til å begynne å småpynte (vel, har vel tyvstartet litt jeg også). Og det er så viktig å bare nyte denne tiden slik som du beskriver. Jeg vasker vansligvis ned litt av huset før jul og litt etter nyttår (tar det som det kommer, stresser ikke), det viktigste er å være sammen med familien og kose seg!
  Tusen takk for lykkeønskningene dine og tankene dine. Setter veldig pris på dem. KLemTonje

  SvarSlett
 2. Dette var god lesning for meg i dag :) Takk!
  Kjenner jeg trenger å stresse ned litt og bare nyte.
  Ha en fin kveld, og god bedring!
  Klem

  SvarSlett
 3. Fine ord og en tankevekker! Så bra når du skriver i år er i år. Det skal jeg huske på! Takk for koselig kommentar hos meg! Ha en flott onsdagskveld. Klem

  SvarSlett
 4. Mmm...fine førjulstankar!

  God betring og fortsatt god torsdag til deg!

  SvarSlett