fredag 29. juli 2011

Leksjon 2: FrihetI dag har vi storkost seg i sola. En fin og vakker dag, og et innslag av tristhet med alle de flotte norske flaggene som vaiet på halv stang denne flotte sommerdagen. Vi har tilbrakt mange timer på stranda. Lillegutt har kost seg så mye, og det var en svært lykkelig og trøtt gutt som la seg.


Han har fanget munkelus, bygd sandslott, fanget snegler og krabber, jaktet en stakkars krabbe til den ble helt utslitt (den forsvant visst, min teori er at den muligens døde....). Han har vasset lenger og lenger ut, til han til slutt så ut som en ubåt. En liten lyslugg som trippet rundt på tærne så bare hodet var over vannet. Det er en glede å være med han. Jeg ble som et barn selv. Satt på stumpen i sanda og bygde sandslott. I bikini!! Ikke en flatterende stilling for en tobarnsmor som ikke trener, men jeg tenkte ikke på det. Jeg har stått med stjerten i været og sett etter småkryp i tangskogen. Ikke akkurat et motiv for kamera kan du si. Men i dag følte jeg meg bare fri. Fri til å være slik jeg er. Fri til å nyte dagen og sola uten en tanke på det som kunne vært annerledes. Fri til å glede meg over det som en 2-åring gleder seg over. For han bryr seg ikke om alt det vi voksne bryr seg om. Han er bare en stolt liten gutt som nyter sommeren, havet, sola, krabbene og sandslottet. Og med det tragiske som har skjedd i tankene kjenner jeg at det blir enda viktigere å nyte det som er. Nyte det slik det er, ikke vente til det blir slik vi ønsker. Det er bare i dag som er i dag.

4 kommentarer:

 1. Eg blir så glad av innlegga dine, du skriv så fint og så ærleg!
  Slik eg "les deg" så er du ei skikkeleg bra mamma og dame.
  Håpar de får mange fleire av slike dagar!

  SvarSlett
 2. :) Det er terapi å lese bloggen din Heidi! ...selv om alt plutselig stoppet opp litt, er det viktig å begynne igjen. Hva er ikke bedre enn å nyte natur, deilig vær, og ikke minst, det kjæreste man har! Hørtse ut som en herlig dag på stranda! Godt å være fri til å være den en er! ...Jeg glemte helt å være 'flau' over meg selv og den lånte badedrakten, da jeg og Eline var i badeland... Det å være sammen med lillejenta si, leke med henne, se henne kose seg, det betyr så mye mer enn en et par bilringer og en ultrafæl badedrakt!

  god helg til dere! klemmer

  SvarSlett
 3. Du skriver så bra, Heidi!
  Så deilig å få være fri til å leve sammen med de man er glad i!
  Kos dere videre i sommersola!!
  Klem

  SvarSlett
 4. Tilstedeværelse er en vanskelig ting, men så veldig godt når en klarer det!

  SvarSlett