torsdag 31. mars 2011

Tålmodighet


Jeg liker tålmodige mammer. Kjærlig, bestemt, tålmodig. Litt slik mamma jeg gjerne vil være. Syntes ikke om sånne mammer som er utålmodige og sure i stemmen når barna bare er barn.


I dag skulle vi ut, jeg og småguttene mine. Minsten satt klar i bilsetet og var IKKE førnøyd. Han krevde stadig bevegelse i setet, hvis ikke truet han med å hyle slik at de som enda ikke var våkne i nabolaget garantert kom seg opp. Lillegutt var ferdig kledd. Liten sjarmør, nyklipt og i ny jakke, klar for å møte dagen. VELDIG klar faktisk. Han er ikke av den tålmodige typen, så jeg slapp han ut mens jeg skulle ta på meg den en gang rene jakka mi. Og det er utrolig hva en småtass på et og et halvt klarer å finne på mens mammaen tar på jakke og sko. Først måtte han smake på en stemorsblomst (jeg trodde et sjarmerende sekund at han hadde plukket sin første blomst til mammaen sin...), så dro han like godt opp en hel gjeng stemorsblomster. Imens skrek minsten hvis ikke jeg sørget for å holde bilstolen i kontinuerlig bevegelse med den ene foten. Og blodsukkeret til mor sjøl var på bristepunketet etter å ha gitt skiva si til lillegutt for å redde husfreden. Og plutselig er jeg en KLASSISK UTÅLMODIG MAMMA. Det var nesten som jeg plutselig så meg selv utenfra. Å huttetu for en kjip mamma!!


Jepp, jeg var kjip, levde ikke opp til forventningene mine. Og sannheten er at det skjer ofte, på så mange områder. Og den aller dårligste nyheten er at det kommer til å skje igjen. Da er kunsten å han litt tålmodighet med seg selv også. Og spise godt til frokost!!
5 kommentarer:

 1. Been there, done that ;)
  Godt at vi mamma'er bare er mennesker vi også!
  Klem

  PS Takk for koselig hilsen, og for at du er med på giveaway'en min!

  SvarSlett
 2. Så godt å høre at du er en helt vanlig mamma Heidi!

  SvarSlett
 3. godt skrevet, Heidi...må si jeg kjenner meg igjen der!

  SvarSlett
 4. God skrevet, Heidi. Kjenner meg igjen! Vi har alle slike dager. Måtte le litt også innimellom, sikkert en lettende latter for å høre at andre også har slike dager (og så var det jo bare så herlig beskrevet om gutten som spiste stemorsblomster mens du dro på deg jakka samtidig som du vugget minsten) - du skriver godt!
  Takk for varmende kommentar på diktet mitt. Har endret litt på det. Synes selv det er blitt bedre nå.

  God klem

  SvarSlett
 5. Har en utrolig tålmodig kone som skal stable 4små til barnehage og skole . Med så mange er det en utfordring ,men mange barn er mye kjærlighet og like mange bekymringer . Vil derfor hedre min fru og alle mødre der ute.

  SvarSlett