torsdag 3. mars 2011

Think about what you are thinking


Inspirasjonen til dagens innlegg er morgenstunden i går. Og den hadde IKKE gull i munn. Den besto av to gutter som våknet ALT for tidlig og en veldig trøtt mamma som hadde vært oppe noen timer med minsten om natta. Og selve oppvåkningsfasen gikk heller ikke så pent og stille for seg. Så der satt jeg i sofaen, trøtt, sliten og lei. Og tankene bar tydelig preg av det. Det var ikke så mye plass til å glede seg over mannens fridag, sola som snart skulle titte fram og to forhåpentligvis snart blide gutter.

Det var bare det at jeg kvelden før hadde lest en artikkel av Joyce Meyer. Og hun skrev "think about what you are thinking". Og det kom jeg på der jeg satt i pysjamasen med håret til alle kanter. OK, tenkte jeg, la meg prøve meg på dette med å tenke positivt. Dette er jo ikke en grusom situasjon (selv om jeg tydelig husker at jeg utbrøt i halvvåken tilstand: dette kommer til å bli en gruuuuusom dag). Og der var den første litt bedre tanken tenkt. Det var jo ingen grusom dag! Og jeg fortsatte inni i hodet mitt. Og tenkte på at vi skulle gå tur i sola alle sammen, og ja, så banalt det kan høres ut, jeg prøvde å fylle hodet med hvor godt jeg tross alt har det. Og det hjalp. Og dagen ble veldig fin, den.

Det er viktig å tenke over hva en tenker. Hva fyller du hodet ditt med i løpet av en vanlig dag? Hva forteller du deg selv. Den vi prater mest med i løpet av dagen er nemlig oss selv. Bygger du deg opp, eller tråkker du på deg selv. Gir du deg selv gode ord? Oppmuntrer du deg selv? Trøster du deg selv? Gir du deg selv en pep-talk innimellom? Gir du deg selv lov til å være slik du er i dag uten å fordømme deg selv? Gir du gleden plass på en grå deg? Gir du sorgen rom når det er nødvendig?
Da jeg satt i sofaen i går morges tenkte jeg ikke så bra om meg selv. Noe som selvfølgelig ikke gjorde at jeg følte meg noe bra heller. Jeg er så heldig som er et elsket barn av min Far. Og om Han kan vi lese dette: "Han gleder og fryder seg over deg, og gir deg på ny sin kjælighet" (Sefanja 3, 17). Det er noe å fylle tankene sine med det. Uansett ytre omstendigheter!

5 kommentarer:

 1. Veldig bra skrevet! Jeg prøver hele tiden å observere tankene mine. Ikke la negativitet presse seg på, en må jammen meg være oppmerksom innimellom for å unngå dette, men det hjelper!
  Ønsker deg en fin dag
  Klem Tonje

  SvarSlett
 2. Så godt og verkeleg viktig å bli minna på. Ein skulle jo ønske at ein alltid klarte å tenkje slik, men så lett er det ikkje. Derfor er det flott å ha slike som deg som skriv det ned, slik at ein gang etter gang kan kome inn og bli minna om gode tankar på nytt!

  Ha ei riktig god helg!

  SvarSlett
 3. du er god du! Takk for en viktig påminning. Det blir litt for ofte for tidlige morgener her med mine to små også - og svarte tanker i histen og pisten.

  Men du så heldige og velsigna vi er som får lov til å være mødre.

  DU inspirerer. Og jeg legger deg til i rollen min nå :)

  klem

  SvarSlett
 4. Hei!
  Så søt blogg du har.
  koselig at du er fra Grimstad.Min mor var derfra.Nydelig sted.
  Legger meg til som følger.

  SvarSlett
 5. Think about what you're thinking- det der med tankens kraft har så absolutt mye for seg! :)

  SvarSlett