tirsdag 11. mai 2010

Flink pike


Er du flink pike???


"Ikke noe problem, det klarer jeg fint".
"Joda, jeg skal rekke det"
"Det var ikke så vanskelig det, kan gjøre det igjen"
"Så klart jeg kan hjelpe da!"
"Nye oppgave?. I morra? Har det jo litt travelt, men la meg se på det".
"Rakk du ikke det, jeg kan se på det jeg"

Har du noen gang løpt rundt som en jo-jo en time før besøk, og laget middag, mens kaka står i ovnen og du fortsatt er svett etter støvsugingen? Eller sittet på jobb og lurt på hvorfor i all verden du endte opp med alle de oppgavene, hvordan du kunne være så dum å si ja til alle. Men ikke tørre å si i fra? Har du stått foran speilet og pyntet deg, og lurt på hvordan du skal klare kvelden ute uten å sovne, mens sofaen roper fra stua? Har du skjemmes over støvet under bordet (som sees så mye bedre når du og gjestene leker på gulvet med barna, enn før da alle satt rimelig sivilisert i sofaen)?

Har du unnet deg mange gode kvelder på sofaen med boka, mens støvet får være i fred litt, uten dårlig samvittighet? Har du våget å si nei til nye arbeidsoppgaver, uten å føle at du ikke strekker til? Kan du ta i mot besøk, uten at det er strøkent i huset, og slappe av med det? Kan du si, "det syntes jeg var for tøfft, kan jeg slippe"? Eller "jeg klarer det ikke"? Kan du en gang innimellom være bitte, liten jente og vise det?

7 kommentarer:

 1. Jeg kjenner meg alt alt for godt igjen, men det tror jeg desverre mange jenter gjør. Jeg begynner riktignok å bli litt flinkere dog ;) Når det gjelder den rosa tekannen så har de hele settet hos Sweet Memories med fire kopper, fire fat og den søte tekanna. Var det ikke fint ja? :D

  http://www.sweetmemories.no/index.php?valg=produkt&produkt_nr=A-935

  SvarSlett
 2. Av og til har jeg prøvd. Men du, hvor vanskelig det er!
  Krever masse, masse øvelse er jeg redd...
  Kjempefint innlegg. Du skriver så ærlig og fint:)

  SvarSlett
 3. åååhhr, ja! Kjenner det så godt igjen!
  Den siste biten er verre; å si nei, men det er jo veldig deilig noen ganger å tørre å være ærlig - og så er det så mye lettere for motparten å forholde seg til noen de vet sier nei hvis det er noe de helst vil slippe.

  Jo, du skriver veldig godt ,Heidi! :)

  SvarSlett
 4. Så flott skrevet!! Kjenner meg igjen:)klem

  SvarSlett
 5. Jeg har blitt mye flinkere på jobben med å si nei og si tydelig fra om hva jeg mener, he he. Når det gjelder besøk hjemme er jeg nok litt sånn tornado og "rydder" alt rot ved å dytte det inn i skap osv. rett før besøk. Men jeg har nok blitt litt mer avslappa med tanke på støv i krokene.

  SvarSlett
 6. Dette var en god slutt på dagen min i dag kjenner jeg. Det er oppover ørene rotete rundt meg, og jeg hadde tenkt å kaste meg over toppene nå....men, jeg legger meg jeg:)
  Veldig godt skrevet.
  Det beste jeg vet...sånn egentlig, er å klare ha besøk når det er maks rot her i heimen. Er bare ikke så veldig flink til å klare det...skal øve meg.
  NYDELIG blogg!!!

  SvarSlett