tirsdag 10. juli 2012

En litt snusfornuftig prinsesse


Det er en stille sommerkveld. Jeg har akkurat spist resten av de rørte jordbærene rett fra glasset. Det kan anbefales. Hvorfor skal det bare brukes på brød og vafler og sånt, når det smaker best helt alene. Hvorfor skal jeg i det hele tatt alltid være så fornuftig. Hvorfor ikke gå innom butikken som ligger 2 minutter unna når jeg skal ut å gå tur, og kjøpe en god sjokolade å ha med på veien. Det gjorde jeg i går. Det ble en veldig fin tur. Hvorfor ikke kjøpe en skikkelig dyr gul cardigan når den er det fineste jeg har sett og feriepengene akkurat har kommet? Akkurat det har jeg faktisk skrevet en helt innlegg om tidligere. Den cardiganen er nå nesten utslitt, men fortsatt elsket. Hvorfor ikke ta masse sjokoladesaus på sjokoladeisen hvis det er det jeg har lyst på? Hvorfor ikke kose seg litt mer? Hvorfor ikke unne seg det lille ekstra en gang inni mellom? Hverdagen er jo så full av fornuft og sunne og fine idealer. Det er sunt å ikke være så flink og fornuftig alltid. Det har jeg tenkt å lære min lille tulle. Jeg håper hun har nesa rett opp slik som meg, og at hun kanskje er bitte litt snusfornuftig, slik jeg var (og er). Jeg skal lære henne å spise syltetøy fra glasset og danse i den nye kjolen. Jeg skal susse henne på den lille nesen og si at hun er helt fantastisk. For det er hun for meg allerede.

Vi gir så mye videre til barna våre. Jeg vil at de skal føles seg unike, fantastiske og vakre. Helt spesielle og verdifulle. Akkurat slik som de er. Da må jeg føle det sammen om meg selv. Hvis ikke vil de en dag merke min usikkerhet. De vil se min misfornøydhet. Høre mine klager. De vil lære. At mamma ikke føler seg vakker. Mamma skulle gjerne gått ned noen kilo. Mamma skulle ikke spist den sjokoladen. Mamma vil helst være som noen andre. Da blir det ikke så lett å lære dem det jeg ønsker. Jeg må begynne med meg selv. Så selv om jeg for øyeblikket føler meg noe stor og tung, ikke så fin som i de andre graviditetene, så øver jeg meg på å være en prinsesse. Fordi jeg vil at datteren min skal lære at hun er en prinsesse av en mamma som føler seg slik. Jeg vil at guttene mine skal ha en mamma som stråler fordi hun er slik hun er. Jeg vil høre på min snart 3 årige sønn, som en dag sa: Mamma, du må huske å være en prinsesse!

9 kommentarer:

 1. For et koselig innlegg! :-) Og så viktig!

  Jeg skeiet ut og lagde blåbærpai i dag, selv om jeg er helt hjemme alene. Følte meg vill og gal - men du, så godt det var. Heldigvis har jeg supre kollegaer som sikkert blir glad for litt rester i morgen! ;-)

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Så koselig innlegg,og veldig hyggelig å titte innom bloggen din!Ønsker dere en fin dag!:)

  SvarSlett
 3. Du skriver så fint! Og ja, det er sant, vi må leve det vi lærer.

  SvarSlett
 4. Nydelig. Er så viktig det du skriver!!og vakker, dete r du Heidi!

  SvarSlett
 5. Ja det er jo sant, selv om det er vanskelig.
  Kan ikke si at jeg så mange ganger i løpet av livet har følt meg som en prinsesse.
  Det er ihvertfall veldig lenge siden.
  Veldig fint det du skrev under her også :)
  Ønsker deg en fortsatt god sommer :)

  SvarSlett
 6. Varm i hele hjertet Heidi!!! Nydelige tanker, nydelig skrevet, takknemlig for å ha en så nydelig svigerinne!!

  SvarSlett
 7. Så sanne og viktige ord, min venn! :) Nydelig skrevet. Jeg håper du har gode dager - og at du koser deg med voksende mage. Fikk litt "rapport" da hun vi begge kjenner bodde hos oss - men håper vi også snart ses! :) God sommer og nyt dagene - og ferien, der dere er. Klem herfra!

  SvarSlett
 8. Morsomt at du skriver akkurat dette. Er i samme situasjon som deg.Har også to gutter ( en født -09 og en -11) og ei jente på vei,som venter sin ankomst i september.:) Og jeg har tenkt mye på dette i det siste. Det er så viktig at vi er fornøyde med oss selv. Hvis ikke vil barna våre merke det og bli påvirket av oss. Vi er deres forbilde. La oss være gode forbilder...og elske oss selv. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at vi er i så lik situasjon! Ikke så mange som får barna så tett. Er jo veldig spent på hvordan det vil gå, men gleder meg mest. Lykke til med innspurten av svangerskapet. Send meg gjerne en mail hvis du vil. Hadde vært gøy å høre hvordan det er å være trebarnsmor når barna kommer som perler på en snor!!!

   Slett