tirsdag 21. juni 2011

Søvnmangel og andre manglerDet er ikke morra klokka fire! Det er IKKE morra klokka fire!!! DET ER IKKE MORRA KLOKKA FIRE!!!!!!! Men, nytteløst. Han var ikke til å rikke. Blid som bare en snart 6 måneder gammel baby kan være. Jeg var ikke så blid. Minsten har bestemt at her i huset begynner vi dagen kl fem, eller tidligere hvis det skulle passe den unge herremannen. I tilegg har de søte små inngått en allianse om å våkne med jevne mellomrom i løpet av natta for å få melk, drikke, smokk eller bare litt selskap. Dette har resultert i at søvnmangelen har inntatt heimen. Og det gir igjen andre snodige resultater. Som at mor i huset kjøper nye, dyre joggesko og legger dem igjen i neste butikk der hun kjøper gnallgule salt-og pepperbøsser fordi hun er for trøtt til å bry seg om at vi liksom skal spare. Og den sammen mammaen er på butikken 3 ganger, uten å få med seg det hun egentlig skulle ha. Mulig lillegutt syntes det er litt morro når mamma er så trøtt, for de berømte øynene i nakken fungerer ikke like godt da. Og vips, så er muligheten der, og stua er full av dorullen han har fått smuglet ut. Han har tilogmed passet på å rive den opp i mange fine biter.


Søvnmangelen gjør at jeg lett fokuserer på andre mangler og. Spesielt når kvelden kommer, og trøttheten siger innover meg. Da kommer ofte mismotet. Det kan f.eks dreie seg om huset, eller kroppen, eller jobbsituasjonen, eller mammarollen. Mer detaljert handler det om at jeg ikke har fått ordnet hylla i stua, at vi ikke har fått kjøpt hus, at jeg ønsker meg et moderne kjøkken som er lett å holde rent, at vaskerommet flyter over, at magen ikke er iallefall litt stram. Men i et hjørne av mitt trøtte hode, ser jeg at det er bare en mangel som er reel. De andre er bare tull. Jeg har jo alt jeg trenger og mere til. Jeg har det så fantastisk godt. Verdens beste mann, verdens beste gutter, fin familie og gode venner. Jeg har et hjem og tilhørighet. Det eneste jeg mangler er LITT SØVN!!!!

3 kommentarer:

 1. Åååh, føler skikkelig med deg! Søvnmangel er helt pyton! Kjenner meg igjen at det er lett å bli mismodig da ja. Minsten her hadde også en sånn periode, men trøsten er at det går over...selv om jeg syntes det tok vel lang tid.
  Håper du får sove godt i natt!
  En stor klem sendes din vei ;) (fra Renate, som ikke klarer å logge inn)

  SvarSlett
 2. Hehe, unnskyld.. måtte bare le litt. Håper du får noe god søvn snart! De er utspekulerte i den alderen, man akk så skjønne:-) Her er det alderen for å aldri ville legge seg..
  Klem fra meg

  SvarSlett
 3. Veldig flott innlegg. Føler med deg. Vet hvordan det var. Da gutten min var baby gikk jeg omtrent ei år i ørske. Heldigvis var det bedre med jenta som kom som nummer to.

  God klem til deg, Heidi.

  SvarSlett