tirsdag 22. juni 2010

True colors


And I`ll see your true colors

shining trough

I see your true colors

And thats why

I love you

So don`t be afraid

to let them show

Your true colors

True colors

are beautiful

Like a rainbow


Kom meg endelig på kino i går for å se den mye omtalte Sex and the city 2. Og jeg skal ikke komme med noe kritikk av noe slag (det er det nok av andre som tar seg av), men innrømme at jeg koste meg. Jeg lot meg underholde, og røre litt og faktisk. Og så kom denne sangen til slutt. Og traff meg mitt i hjertet. Jeg har en merkelig evne til å bli rørt av sanger, og ikke bare litt, ganske mye faktisk. Faktisk så mye at jeg griner.... Men, la meg få slått det fast, jeg grein IKKE på kinoen i går. Må bare si en ting til, det derre med lettrørthet har blitt MYE verre etter at jeg fikk barn...er det andre som har det som meg. Eller er jeg på vei til å bli helt tullete?????

En gammel åttitalls-slager kom dumpende inn i livet mitt med en stor sannhet. Det er så mange mennesker der ute som jeg er så glad i. Fordi de viser meg hvem de er. Det er vakkert det!!!!!

tirsdag 15. juni 2010

Fornuft og følelser


Jeg er et ganske fornuftig menneske. I tilegg er jeg en kotrollfreak på bedringens vei. Kanskje det finnes andre som meg der ute??? Sånne flinke jenter som har tilsynelatende kontroll? Det er ikke det at det er noe galt med å være sånn. Men det er spennende å utforske seg selv litt og se litt på hvorfor en er sånn. To måter å rokke kontroll på er å møte den store kjærligheten og satse på den, og å bli mamma. To vidunderlige ting som har hendt meg, og hjulpet meg til å slippe opp. Bli friere!


En måte å miste kontroll på er å ikke orke mer, å bli så sliten at den flinke piken ikke ikke er flink mer. Hun duger faktisk bare til å drikke te, spise sjokolade og sove. Hun orker ikke å lage sine tilmålte sunne måltider og trene sine planlagte fornuftige ganger, eller holde sitt hjem i passelig orden med passelig sjarme. Hun gidder heller ikke være så mye sosial, for hun klarer ikke helt å være til stede for andre. Og hvis du lurer, så har jeg hatt det sånn. Det er noen år siden nå, men det har gitt meg verdifull lærdom. Om å løsne litt på grepet. Å gi litt blaffen innimellom. Å feire seg selv noen ganger, uten at det er noe spesiellt. Bare fordi jeg er meg.


En liten historie fra min Danmarkstur nå nylig: Jeg er veeeldig glad i nytt tøy. Men kjøper sjeldent noe som er ufornuftig dyrt. Jeg er da tross alt en fornuftig pike! Der gikk jeg i nydelige Skagen og nøt min lille ferie. Skulle bare innom en liten butikk. Det kunne jo være de hadde noe i min prisklasse...Og så falt jeg hodestups for en nyyyydelig cardigan. En gul, delikat sak (er svært svak for gult tøy...) med en prislapp absolutt utenfor min prisklasse. Klarte ikke å være alt for ufornuftig og impulsiv. Så la den av et par timer. Men troppet opp der litt senere og dro visaen med et smil. Og var latterlig stolt av meg selv fordi jeg hadde klart å kaste fornuften over bord og bare gjøre det jeg ville!!! Og så ble den cardiganen jammen et symbol på mitt svinnende kontrollbehov. Så rar er jeg!!!

onsdag 2. juni 2010

Jeg elsker deg


Kjærlighet er å tåle den andre når dagene er travle, tåle å ikke alltid bli møtt sånn som JEG ønsker, når den andre er sliten og ikke har overskudd.
Kjærlighet er å bli tålt. Å bli elsket på tross av at jeg ikke alltid er slik jeg ønsker å være.
Kjærlighet er en armkrok å sove i.
Kjærlighet er å lage middag til han kommer hjem fra jobb, så vi kan sitte rundt bordet å dele dagen.
Kjærligher er å sammen se på vår sovende lillegutt, og være så varme og stolte i hjertet som bare vi to kan være.
Kjærlighet er å ønske den andre så inderlig godt i smått og stort.
Kjærlighet er å se hverandre lenge inn i øynene og bare finne godhet og atter godhet.
Kjærlighet er å savne hverandre så veldig når vi er fra hverandre, telefoner hver kveld, og stor gjensynsklede.
Kjærlighet er å si unnskyld når vi har såret hverandre.
Kjærlighet er å være stolt av mannen sin. Respektere han og den han er. Og vise det!
Kjærlighet er å snakke vel om hverandre.
Kjærlighet er å ha et felles prosjekt, vår lille familie, som vi verner med hud og hår.
Kjærlighet er å tørre å være seg selv helt og fullt sammen.
Kjærlighet er å kunne le sammen av noe ingen andre ville le av.
Kjærlighet er å kunne fortelle hverandre alt. Også det som egentlig er helt uinteressant, og den andre hører!
Kjærlighet er å tilby den andre å sove lenge neste morra når vi har fri, selv om du trenger det selv og.
Kjærlighet er å gjøre hverandre gode. Elske frem det beste i hverandre.


Kjærlighet er det vakreste jeg vet. Jeg er så uendelig takknemlig for at jeg har fått oppleve det. Og takker Gud hver dag for mannen min og det vi har.

tirsdag 1. juni 2010

AwardJeg har fått min første award, og syntes det er så koselig. Tusen takk, Renate. Det er så fint når noen liker bloggen min! Har ikke fått satt meg ned ved pcen før nå, grunnet rydding, vasking, fotografering av hus og ørebetennelse hos lillegutt nok en gang. Ser ut som han desverre har arvet sin mammas ører.... PYTON når de små har så vondt! (bare et lite hjertesukk!!!).

Så nå skal jeg altså skrive 7 interessante ting om meg selv, og gi awarden videre til 7 andre blogger. Og det er så veldig mange fine blogger der ute. Tusen takk til alle dere som deler av stort og smått! Takk for vakre bilder, interiørtips og kloke og varme ord. Og takk til dere som legger igjen ord her hos meg. Gode ord varmer sånn. Vi må huske å være rause!!! Og da tenkte jeg aller mest på i hverdagen. Med de vi er glad i. Tåle hverandre, og glede hverandre. Mitt i travelhet og vanlige dager.

Jeg vil gi awarden videre til disse flotte bloggerne:

Drømmehagen : jeg ler og jeg griner når jeg leser. Du skriver så fantastisk, og om så mye viktig og morsomt.

Dans på roser: Nydelige bilder, nydelige tekster. En stor estetisk opplevelse!

Haust: Så mange fine interiør og naturbilder. Gjett om jeg skal inn å kikke masse hos deg når jeg en vakker dag har fått nytt hus å bo i.

Gullskatten: Hva skal jeg si.....Jeg bøyer meg i støvet for denne bloggen. Snakk om mot og ærlighet.

Dronning maud: Nydelige bilder, så god stemning på bloggen din... harmonisk!

Berits bilder og scrap: Jeg digger deg Berit! Du tar fantastiske bilder! Kanskje jeg dukker opp med lillegutt en dag!

og den siste gir jeg faktisk til Hverdagsliv. jeg liker bloggen din så veldig godt, og du er et fantastisk menneske!!!! (regner med du bare kan ta i mot nå, og ikke sende videre og skrive mer om deg selv!!!)

Oi, dette ble et langt innlegg...men nå er det altså 7 ting om meg..
1. I går var det to år siden jeg giftet meg med min fantastiske mann, og jeg er like forelsket enda
2. Jeg er halvt dansk, og veeeeldig glad i Danmark og alt som er dansk
3. Jeg har flere ganger tatt ut penger av minibanken og så glemt å ta med meg pengene...
4. Jeg må fores jevnlig, for jeg blir et monster når jeg er sulten
5. Jeg har bodd 8 år i Stavanger, og savner forsatt cafeene der
6. Jeg har vært kristen siden jeg var liten, men fikk et sterkt møte med Gud etter en stooor nedtur i livet mitt. Det forandret mye for meg. Til det bedre!!!!
7. Jeg har sett Love Actually veeeldig mange ganger, og skal se den veeeldig mange ganger til (noe min mann syntes er meget underlig...)