tirsdag 15. juni 2010

Fornuft og følelser


Jeg er et ganske fornuftig menneske. I tilegg er jeg en kotrollfreak på bedringens vei. Kanskje det finnes andre som meg der ute??? Sånne flinke jenter som har tilsynelatende kontroll? Det er ikke det at det er noe galt med å være sånn. Men det er spennende å utforske seg selv litt og se litt på hvorfor en er sånn. To måter å rokke kontroll på er å møte den store kjærligheten og satse på den, og å bli mamma. To vidunderlige ting som har hendt meg, og hjulpet meg til å slippe opp. Bli friere!


En måte å miste kontroll på er å ikke orke mer, å bli så sliten at den flinke piken ikke ikke er flink mer. Hun duger faktisk bare til å drikke te, spise sjokolade og sove. Hun orker ikke å lage sine tilmålte sunne måltider og trene sine planlagte fornuftige ganger, eller holde sitt hjem i passelig orden med passelig sjarme. Hun gidder heller ikke være så mye sosial, for hun klarer ikke helt å være til stede for andre. Og hvis du lurer, så har jeg hatt det sånn. Det er noen år siden nå, men det har gitt meg verdifull lærdom. Om å løsne litt på grepet. Å gi litt blaffen innimellom. Å feire seg selv noen ganger, uten at det er noe spesiellt. Bare fordi jeg er meg.


En liten historie fra min Danmarkstur nå nylig: Jeg er veeeldig glad i nytt tøy. Men kjøper sjeldent noe som er ufornuftig dyrt. Jeg er da tross alt en fornuftig pike! Der gikk jeg i nydelige Skagen og nøt min lille ferie. Skulle bare innom en liten butikk. Det kunne jo være de hadde noe i min prisklasse...Og så falt jeg hodestups for en nyyyydelig cardigan. En gul, delikat sak (er svært svak for gult tøy...) med en prislapp absolutt utenfor min prisklasse. Klarte ikke å være alt for ufornuftig og impulsiv. Så la den av et par timer. Men troppet opp der litt senere og dro visaen med et smil. Og var latterlig stolt av meg selv fordi jeg hadde klart å kaste fornuften over bord og bare gjøre det jeg ville!!! Og så ble den cardiganen jammen et symbol på mitt svinnende kontrollbehov. Så rar er jeg!!!

8 kommentarer:

 1. Nydelig cardigan, da:) Var i Skagen på onsdag (syklet dit!!!), men kjøpte faktisk bare noe til ungene.
  Godt å høre at du ikke har det som du hadde det lenger. Jeg er vel fremdeles der. I alle fall når tretthetssyndromet virkelig slår inn. Men synes det er så godt å høre om noen som har kommet seg. Det skal nok jeg også:)
  God klem:)
  (Sjekk forresten prydelig-butikken til jentene på brydelig.blogspot.com. De selger herlige handenett med påskriften: "Flink pike - kan du være sjøl!" Jeg bærer mitt med rak rygg;)

  SvarSlett
 2. fantastisk nydelig blogg, Heidi! Du er kjempeflink til å sette ord på ting :-)

  SvarSlett
 3. Hei på deg, Heidi!
  Jeg måtte jo innom en tur og takke for visitten på den ene bloggen min! Det var veldig hyggelig og inspirerende med en hilsen fra deg skal du vite! :o) Og så har du jo en så fin blogg selv også. Her kommer jeg helt klart tilbake igjen! :o)
  Ønsker deg en velsignet herlig dag og helg! :o))

  SvarSlett
 4. Skulle bare være mørk på tærne, forresten.
  Vet ikke hvorfor. Jeg vet som sagt ikke så mye om neglelakk, forstår jeg:)
  Hvis du har lysrosa neglelakk som heter "ballerina" - ja, da blir det vel ikke bedre enn det:)

  SvarSlett
 5. Hei du!
  Takk for koselig besøk på bloggen min!
  Kjempekoselig blogg du har, jeg syns det er så herlig at du klarer å sette så gode ord på ting og tang her i livet :)
  Har dessverre ikke noen tips til hvor du får kjøpt PiP, annet enn nettbutikken til Cornelias hus:
  http://www.corneliashus.no/interior/merker/pip-studio
  Ha en herlig helg!
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 6. Du får kjøpt PIP i søgne! Og jeg nevner deg på bloggen min:)

  SvarSlett
 7. FANTASTISK!!!!! Nydelig innlegg og nydelig gult kjøp:)
  Oi, jeg trengte å lese dette jeg! (ikke for å ha samvittighet til å kjøpe noe altså...men sånn ellers..:)
  Jeg kommer tilbake med litt bedre tid, ble litt i hyrten og styrten nå. For jeg skjønner jo at det står noe lurt under her også!!
  Klem

  SvarSlett