mandag 4. oktober 2010

Mitt lille liv

Takk for så mange fine kommentarer på det forrige innlegget mitt! Det varmet, selv om min lille bloggkrise var i sommer, og jeg nå faktisk syntes dette er en herlig liten verden der jeg trives. Og kom gjerne fortsatt med boktips, for det er mange mørke kvelder med stearinlys og bokkos i vente!

Jeg har kost meg så med lillegutten min i dag. Og nytt særdeles god middag laget av min flotte mann. Og så tenkte jeg at dette er mitt lille liv i den store verden. Mitt lille liv i en liten by i et lite land.

Mitt lille liv.......

...med ny lue og nytt skjerf, og ballerinasko med paljetter som gleder meg og får meg til å føle meg fin

....i sofaen med lillegutt og alle bøkene han er så glad i

...ny i en liten by der jeg stadig treffer nye, hyggelige mennesker som rører ved hjertet mitt og får meg til å føle med velkommen

...forelsket i en fantastisk mann som jeg er gift med og gleder meg til å fortsette livet sammen med

...litt for mange bekymringer i hodet innimellom, men en Far som passer på meg og tar i mot meg gang på gang

...gleder meg til å bli mamma igjen i januar

...gikk på vekta hos jordmor i dag og kom med et mindre utbrudd (IKKE et gledesutbrudd!!)

...har tvilt mye på Gud, om Han virkelig finnes, og erfart at JA, det gjør Han. Og at han bryr seg om meg, mitt lille liv og min lille familie i en liten by i et lite land. Og det er jeg så takknemlig for.

Livet skifter. Det er tider for gleder og tider for sorg. Det er tider for å vente, og tider for å motta. Det er tider for mye sofakos og cafeliv, og tider for å å springe etter en liten gutt på små føtter. Det er tider for gode danske filmer, og tider for Hinkel Pinkel og Makka Pakka. Det er tider for å møtes og tider for å si farvel. Det er tider for å flytte, og tider for å slå seg til ro. Det er tider for å gi og tider for å ta i mot.

Så liver skifter. Men jeg tenker at det virkelig er livskunst å sette pris på der en er i livet. Også venteperioder (har god erfaring i det). Å vente i livet er ikke det samme som å sitte på et tannlegekontor å grue seg og lese Se og hør. Å vente er å tørre å håpe. Å lære noe verdifult i en spesiell tid. Det er ikke alltid noe skummelt bak døra. Det finnes så mange gleder. Og i livets travle tider er det mye å glede seg over hvis vi tar oss tid: Møter med mennesker, smil og gode klemmer. Latter og fellesskap. Og i stille tider er det tid for ettertanke, hvile og se inn i seg selv. Og i tider med slitenhet er det mulighet for å lære seg bedre å kjenne og ta vare på seg selv.

Mitt lille liv har inneholdt mange "tider". Og jeg ønsker så veldig å sette pris på der jeg er NÅ. Jeg øver meg. Og bare å skrive dette er en øvelse!!!

Ha en god dag der du er i ditt liv!

6 kommentarer:

 1. Så sant det du skriver! Og så nydelig!
  Noe jeg og trenger å lære meg....er så lett å tenke på neste trinn i stedet for nyte nuet.
  Nå er jeg snart klar en tekopp sammen ;)
  Klem

  SvarSlett
 2. Du skriv så ekte, så vakkert og så fint. Er så mykje eg kjenner meg igjen i, særleg det som har med at ein forventar at det er noko skummelt bak døra. Kor mange gangar har eg ikkje tatt feil og ser at det er alt anna enn skummelt det som viser seg når døra opnast!?

  Ønsker deg ein fin kveld og mange gode dagar med veslegut i magen :)

  :) Camilla

  SvarSlett
 3. eg øver meg på å øve meg på akkurat det. Kvifor skal det vere så vanskeleg å leve i det som er akkurat no!?

  Likar så godt å lese innlegga dine. Viktige tankar som treff meg.

  *klemmar*

  SvarSlett
 4. Så flott skrevet!
  He he, kjenner til det med å stå på vekta hos jordmor...
  Masse lykke til med graviditeten - dette blir stas!

  SvarSlett
 5. Du skriver veldig vakkert! Det er noe vi alle burde være mer bevisste på; det å leve i det livet man er i NÅ! Jeg liker å lese at du har det fint :-) Og tenk en liten en på vei allerede!! Spennende! Dobbel lykke, men sikkert også flere bekymringer i mammahjertet. Så du ser, det er ingenting annet å gjøre enn å nyte nyte nyte!

  Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 6. Inspirerande å lesa alt du skrive :) WOW seie eg bare :) Takk :) Gud velsigne deg

  SvarSlett