torsdag 23. september 2010

Litt rotete tanker i et trøtt hode


Jeg liker hverdagene. Jeg liker høsten. Noen ganger liker jeg rot. Som lillegutts leker over halve (noen ganger hele) gulvet. Det vitner om livet her i huset. Om lillegutts stadige vandring rundt omkring med de små tingene sine. Og så liker jeg når stillheten senker seg om kvelden. Lekene er vel plassert i kasser og hylle. Sjokoladen (skulle så veldig gjerne ha skrevet frukten, men det er som regel ikke sant...) er plassert på et lite søtt fat. Stearinlysene brenner. Hmmm, litt fred og ro for meg og min for tiden ekspanderende kropp.

Og de siste kveldene har jeg kost meg med å besøke så mange fine blogger. Og tenkt at nå MÅ jeg få inspirasjon til å skrive noe fint/morsomt/fantastisk. Men det har vært forbløffende tomt i hodet. Det har blitt beundrende kikking på andre blogger, litt tv-titting, og veeeldig tidlige kvelder.

Men litt tanker har jeg jo alltid. Og andre dukker opp nå mens jeg skriver. Tanker om antall følgere, besøkstall, fine bilder og kreative tekster. Om min blogg blant alle de andres. Jeg må innrømme at det var en periode i sommer der jeg lurte på om jeg ville fortsett å blogge. Om det bare var tull og tøys. Men jeg fortsatte. Fordi det gir meg glede. Jeg får uttrykt meg på min måte. Jeg får gode ord tilbake. Jeg leser så mange andre fine blogger, blir inspirert, rørt, oppbygget og glad. Dette er jammen en hel liten verden. Og jeg liker den! Må bare passe meg så ikke jeg også i denne verdenen sammenligner meg for mye med andre (har nemlig vært fæl til det i den "virkelige verden"). Jeg vil også her bli flinkere til å være MEG. Jeg vil prøve å la være å bli litt flau og unnvikende når det kommer frem at jeg blogger. For jeg er blitt en blogger og jeg liker det!

Og helt på tampen lurer jeg på om noen har noen gode bøker å anbefale meg til høstmørke kvelder. Fikk ideen om å få tips om dette fra en annen blogg jeg kom over: Mariannes tant og fjas (enda et fornøyelig bekjentskap!). Jeg er ikke så glad i krim, men mye annet. Har f.eks slukt alle bøkene til Cecilia Samarin.

Det ble et rart og langt innlegg. Men, det var det som var på hjertet i kveld (og så lurer jeg på hvor tidlig det går an å legge seg....?????)


12 kommentarer:

 1. Hei du!
  Så koselig at du la igjen en hilsen hos meg så jeg fant veien hit til den koselige bloggen din:)

  Jeg synes du har mange fin innlegg og jeg likte så godt det du har kalt "det gjør ikke noe..." Det traff meg veldig!

  Jeg er ikke den mest aktive bloggeren, men blogger når jeg føler for det og har lyst. Noe annet hadde bare blitt stress og feil.Men liker veldig godt å titte innom andres blogger og jeg kommer nok tilbake hit.
  Jeg har også "guttelusbloggen" og blander ofte hvilken blogg jeg kommenterer med, så da vet du det;)

  Ha en fin kveld, jeg innrømmer lett at skålen min er fylt med sjokolade og ikke frukt:)

  SvarSlett
 2. Du må for all del ikkje slutte! Ikkje fokusere på antal følgarar eller kommentarer, det kan lett bli feil drivkraft. Heller ikkje berre blogge for å blogge. Heller sjeldne innlegg og noko på hjartet (slik du har)! Helsing ei som har færre synlege følgarar enn deg, men likevel føler gleda ved å blogge om det ho brenn for:-)

  SvarSlett
 3. Jeg skev en kommentar il deg som ble borte:)

  Jeg blir glad i deg av å lese innleggene dine!
  Bokanbefaling:når en hustru ber.Husker ikke forfatter.
  Den vil du like:)

  SvarSlett
 4. Ei bok om håp som eg les på no: "Og hjertet vender seg om" av ei svensk dame som heiter Åsa Molin. God natt:-)

  SvarSlett
 5. Din blogg er bra som den er! Det er et mylder av blogger, og det er ikke alltid at de bloggene med mange følgere og høye besøkstall er de beste! Jeg leser mange blogger, noen av dem får ikke en eneste kommentar, men de skriver bra! Så ikke gi deg - trives du med blogging, så fortsetter du med det!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. Måtte smile litt av Cecilia Samarin! (er nemlig ikke så glad i Samarin) :) Jeg leser Øya av Victoria Hislop nå. Den er litt i Cecilia Samartin-stilen. Har også lest Hjemkomsten av samme forfatter. Anbefaler disse!
  Blogge den som blogge vil, sier bare jeg. Det er et lite vindu av et helt hus, sånn jeg ser det. Nøye utvalgt av bloggeren. Viktig å huske på når man begynner å sammenligne seg!
  God søndag!

  SvarSlett
 7. Bra du ikkje har tenkt å gje deg med blogginga, for eg liker meg her! :)

  Boktips: "Den hemmelige hagen" av Kate Morton! Eg las den i sommar og hadde store problem med å leggje den frå meg...

  Ha ei god veke! :)

  SvarSlett
 8. Hei, oppdaget nylig bloggen din, og jeg liker den! Skriver under på det andre sier om å ikke fokusere på antall lesere, kommentarer osv, ikke skriv det du tror andre vil lese, men det du vil si!

  Jeg er 39 år, mor til fire, jobber som fotograf, med en drøm om å bli forfatter en dag.

  Jeg har mange boktips på bloggen min, under label "literature". Liker også Samartins bøker, forresten!

  SvarSlett
 9. Hei, så hyggelig at du stakk innom bloggen min! Har svart deg skikkelig der inne. (Er aldri helt sikker på hva som er riktig, svare i den andres blogg eller i samme "kommentar-strøm", så nå ble det litt av hvert.!

  SvarSlett
 10. Mange takk for koseleg kommentar og SÅ kjekt at du likte bloggen, det er kjekk lesning for meg :) Eg har vore innom her ofte, men har vel gjerne ikkje lagt igjen spor...Men set pris på alt det gode og fine du skriv, mange tankar eg kan kjenne meg igjen i!

  Det er spennande å ha eit liv veksande i magen. Vår er ein aktiv krabat til tider, så det blir spennande om det også er tilfelle utanfor magen! Tenk for eit mirakel :)

  Ha ein god onsdagskveld!
  :) Cam

  SvarSlett
 11. Skjønner du er gravid-trøtt..jeg har helt glemt det der..
  Jeg liker bloggen din og du er flink til å skrive.. fortsett med å være deg selv! Du er god:-)
  Jeg har vært drittlei å blogge mange ganger.., så jeg har kommet til at jeg "skriver" med bilder i perioder og synes det er gøy å besøke andre blogger for inspirasjon og man blir "kjent" med nye hyggelige mennesker.

  Vi må snart treffes!;-) Klem fra meg og ha en god uke, hils mannen!

  SvarSlett
 12. Så hyggelig å bli nevnt inne hos deg da!
  Det setter jeg pris på :)
  Det kom virkelig opp en god del tips på bok/film/musikk-innlegget mitt, så du får kikke gjennom kommentarene og se om det er noe som faller i smak...
  En lettlest, men likevel god og litt trist bok jeg kom på er "Saras nøkkel".
  Har du lest den?
  Den er altså litt "lett" om man kan si det sånn, men jeg likte den likevel.
  Det kan jo være et tips for høsten :)

  Ønsker deg en nydelig helg!
  Og du; blogglysten kommer og går. Blogg akkurat slik du har gjort til nå; akkurat slik du føler for: det er gjerne da det blir best :)

  SvarSlett