fredag 1. mars 2013

Jeg er glad i meg

For noen uker siden var meg og lille jenta vår så heldige å bli tatt bilder av hos en flink fotograf (Katrine Loftesnes Pettersen. For mer informasjon om henne, se forrige innlegg). Jeg har aldri likt å bli tatt bilder av. Jeg blir alltid så rar og anspent foran kamera. Derfor finnes det ikke så mange blinkskudd av meg, men desto flere artige varianter. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke helt klarer å slappe av, men kanskje kan det ha noe med det at jeg i store deler av livet mitt ikke har vært fornøyd med sånn som jeg ser ut. Jeg har brukt så alt for mange krefter til å sammenligne meg med andre. Og så har jeg ofte ønsket å være litt annerledes. Heldigvis har jeg kommet på bedre tanker. Jeg er jo meg, og sakte men sikkert har jeg de siste årene blitt mer og mer glad i meg selv. Jeg har på en måte funnet ut hvem jeg er og blitt glad i den Heidi. Jeg har sluttet fred med kroppen min. Vi er venner nå (dette finnes det flere andre innlegg om på bloggen, blant annet et som heter Våpenhvile). Det betyr ikke at jeg alltid syntes at jeg ser smashing ut. Men jeg liker kroppen min. Jeg er fortrolig med at tre graviditeter på rappen har endret den. Rompa er litt flatere, magen litt mykere og puppene litt, ja hva skal man egentlig si, "hengete". Jeg har fått flere rynker, og jeg jubler ikke når jeg oppdager dem, men jeg orker ikke kjempe mot dem. Livet setter spor, og jeg vil være takknemlig for et slikt liv.

Men ikke alle dager er like. I dag er jeg sminkeløs og bebrillet. Øyebetennelsen vant til slutt over forfengeligheten. Jeg liker ikke å gå ut sånn. Men det er ingen krise heller. Andre dager er jeg bare trøtt og sliten, da er det litt lettere å bli misfornøyd.

Å ha noen fine bilder av seg selv, gjerne tatt av en flink fotograf, er faktisk en fin ting. Det er fint å ha noen bilder av seg selv som en virkelig liker. Bildet over syntes jeg er kjempefint. Jeg syntes jeg er fin, og jenta mi, og øyeblikket som er fanget. Det føles litt befriende å si det, at jeg syntes jeg er fin på det bildet. Ungdomstidens jantelov kommer snikende. Den gangen da vi aldri innrømmet det hvis vi syntes vi var fine på bilder. Den gangen da vi alle var så redde for å bli stemplet som "innbilsk" hvis vi bare var bitte litt fornøyde med oss selv. Kanskje vi fortsatt er litt sånn inne i oss? Noen av oss? Jeg øver meg i alle fall stadig på å være glad i meg selv. Og si det. Derfor dette innlegget og det fine bildet. Og hvorfor bildet i det hele tatt ble tatt, det kommer det mer om senere (Hi, hi...).

9 kommentarer:

 1. Jeg er litt ute av bloggverden, men dette innlegget ditt må kommenteres, så VAKKERT!!!!!! Vakkert bilde, vakre jenter, vakker kjærlighet og uendelig vakker og viktig tekst. Du skal være så stolt av deg selv, for prosessen du har vært og er i, for det mennesket du er og våger å være, og for det ytre deg. Du er nydelig!! Tenk på den gamle damen du en gang skal bli, hva ville hun ha gitt deg som råd? Jeg tror det ville vært å nettopp være glad i deg selv, stolt, ikke bruke tida på å gjemme seg. Heller bruke dagene på å elske både seg selv og de vi er tildelt. Jeg kommer til å tenke på dette innlegget kjenner jeg. Takk. God klem herifra:)

  SvarSlett
 2. Nydelig bilde! Jeg heier på deg! Ønsker deg og dine en god helg.
  E

  SvarSlett
 3. hmmm...har mye å lære av deg!! Nydelig bilde Heidi. Må innrømme jeg godt kunne tenkt meg sånne krøller!!
  klem iris

  SvarSlett
 4. Hei. Skjønn beibi!!
  Jeg har kikka innom bloggen din noen månder og synst du sier mye bra. Jeg håper du tåler ærlig melding,for jeg synst du virker litt selv-opptatt. Du viser masse bilder av deg sjæl og skriver om kropp og utsende ditt nokså ofte. Synst ikke noe om jantisen jeg heller altså men du virker litt ute etter å høre om du er pen eller tynn eller sånt. Fint å vær glad i seg sjæl men du raver om det så ofte! Ellers bra blogg altså. C.

  SvarSlett
 5. Bra at du jobber med å fokusere på hva som er bra og ikke bruke så mye energi på det man ikke er fornøyd med. Du er jo bare vakker, og du skal være så fornøyd med det du har fått:) Nydelig bilde av dere begge.
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei!
  Jeg er følger av bloggen din - du skriver så fantastisk flott om hverdagen, om troen og om livet på godt og vondt. En får noen aha-opplevelser når du skriver om hvoran du har hatt det med deg selv tidligere. Man må huske på at det er helt umulig å se utenpå hvordan mennesker har det inni seg. Jeg (og min familie)har de siste 27 årene bodd i samme boligfelt du vokste opp i og jeg har alltid syntes du har vært ei nydelig jente :-) - og det er du fortsatt!
  Guds velsignelse ønskes deg og dine - lykke til videre! Synes det er flott at du deler så mye av ditt liv - du er en inspirasjon for mange!

  SvarSlett
 7. For et deilig innlegg å lese Heidi! Ekte og motiverende :) Takk for kommentar hos meg, så bra det kunne være til oppmuntring. Skjønner veldig godt at du er spent på de neste ukene - men som du sier, du følger visjonen din. Og jeg har veldig tro på at det kommer til å gå bra! Gud velsigner det at du er lydig og går på hans ord :) God uke ønskes din vei! Klem

  SvarSlett
 8. Vakkert <3 Rett fokus betyr alt !
  Takk for at du tok deg tid til å stoppe opp hos meg - med varme ord som gjorde godt! Du er god. Håper du har gode dager min venn. Sender en klem din vei <3

  SvarSlett
 9. Så fint et innlegg! Jeg kjenner meg sånn igjen, men jammen er det ikke lett å finne roen, innfinne seg med at tre gravidperioder på rappen har gjort sitt. I tillegg til tyngdekraft og ekstra inntate kalorier osv... ;) Bloggen din er kjempefin, jeg legger meg til som følger og gleder meg til å bli med videre på ferden :)

  SvarSlett