onsdag 3. oktober 2012

Supermammaen meg

Her er det midlertidig unntakstilstand i heimen. Alle fire har vært mer eller mindre syke, og denne gangen slapp ikke jeg unna. Ørebetennesle, sylta forkjøla, høygravid og kynnere bare jeg tenker på å bevege meg - joda her blir det gjort mye. I dag vant den dårlige samvittigheten, og da far i huset gikk på jobb, lagde jeg en fantastisk middag til mine søte små. Potetstappe, fiskekaker og gulrøtter. Fisk og grønnsaker var det iallfall. Tenkte de trengte en forandring fra pølser og ostesmørbrød. Litt kjedelig hvis de skal få mangelsykdom bare fordi mor har energi på under nullpunktet. Tror du de ble takknemlige? Og spiste med glede og stor apetitt? Neida. Etter to bit sa treåringen pent takk for maten, og lillebroren måtte hentes ned fra bordet fra andre gang. Jeg leitet etter tålmodighet i mitt varme topplokk, og minnet med selv på at treåringen faktisk hadde spurt pent om en skive med prim, og at middagen egentlig var et resultat av mors dårlige mammasamvittighet. Ja, ja, restene gikk i søpla, en time senere spiste de pent brød med prim, etterfulgt av blåbær og bringebær. Så da klarer de seg sikkert litt til uten å få alvorlige ernæringsproblemer.

Og mammaen da. Joda, hun sitter som en hvalross og troner i sofaen. God og mett etter en kjøpepizza og sjokolade. Mulig det er her mangelsykdommen rammer. Guttene sover (men natta er enda ung...), stearinlysene er tent og vuggen er kommet ned i stua. Lærdom i dag: Ikke noe vits i å la dårlig samvittighet styre middagsvalget når formen er på bånn, og gutta helst vil ha skive uansett. Det gjør meg ikke til et bedre menneske. Bare litt mer sliten og sur.

Nå skal jeg snart legge meg og min store mage. Ved siden av senga er en hvit sprinkelseng kommet på plass. Det kiler i magen. Nå er det ikke så alt for lenge til hun kommer. Ut av magen og inn i vår verden. Det er så spennende!!! Og så veldig verdt hvalrossfølelse, kynnere og en ubeleilig forkjølelse. Heldigvis er det noen uker igjen, slik at jeg kan bli frisk og bli supermamma igjen. For med tre barn på litt over tre år regner jeg med at alt vil gå strålende og jeg vil ha masse overskudd og tålmodighet. Jeg vil transformeres til en supermamma med full kontroll. Til jul skal jeg smette inn i en åletrang kjole og imponere alle med flott julemiddag i en strøkent hjem. Gjett om jeg gleder meg!!!

Jeg gleder meg iallefall til å hilse på jenta mi. Resten får vi ta som det kommer :-)

11 kommentarer:

 1. Du er vel skjønn vel :) Herlig, ærlig innlegg!
  Flere en deg og dine som eventuelt lider av mangelsykdommer ;) Vi kan ikke være like gode alle dager..
  Så stas det blir å hilse på den lille prinsessen!
  Stor klem til deg

  SvarSlett
 2. Godt det er mange måter å være supermamma på.
  Det handler mer om nærhet og kjærlighet enn hva en
  putter i seg og hvordan det er rundt en, heldigvis.
  Har ikke små barn, så her burde det alltid være næringsrik
  hjemmelaget mat på bordet og et nypolert hjem.
  Men nei, slik er ikke virkeligheten.
  Men det er viktig å kose seg sammen.
  Ønsker deg en velsignet god tid fremover :)

  SvarSlett
 3. Hei Heidi!

  Så koselig at du fant meg. Er det du som skriver bakpå Dagen? Vi har avisa, og jeg må vel innrømme at di sidene er de eneste jeg leser av den avisa, men det er ofte mat for sjel og kvardagsliv!
  Lykke te med mage og mammaliv..Selv har jeg 4 som begynne rå bli store...21, 19, 17 og 11...ja det er det mest vidunderlige og det mest smertefulle..det har du så rett i....
  Klem Marit

  SvarSlett
 4. Sender eit ♥ eg..
  Tenkte ei supermamma kan trenge det...

  klem

  SvarSlett
 5. Supermamma eller ei, husk at du er verdens beste mamma for akkurat DINE barn! Følelsen av ikke å strekke helt til har vi nok alle av og til. Ønsker Guds velsignelse over deg og din familie!
  E

  SvarSlett
 6. ÅÅÅ så heldig dere er som venter barn, igjen.
  Jeg skulle så gjerne ha mange, men den tid er over og jeg er strålende fornøyd med mine to på 20+

  Lykke til
  og Guds velsignelse!


  ps.ta vare på hverandre :-)

  Beste hilsen ingrid

  SvarSlett
 7. hei!

  Når jeg går inn på sida di kommer det melding kvar gong om å oppdatere webstat-telleren din...får du samme melding?

  SvarSlett
 8. Jeg har blitt fast følger av din FANTASTISKE blogg! Du skriver så utrolig bra og ærlig og treffende! Som kommende trebarnsmamma kjenner jeg meg så godt igjen i det meste- og sjeldent et tørt øye etter å lest siste oppdatering:) Hormoner? Å ja da, men også vakre ord og historier! Takk for at du deler av deg selv!
  Lykke til med innspurten!

  SvarSlett
 9. He, he vi er mange supermammaer som møter de vakreste barn i verden. De som krabber inn i vår verden full av prim og egne meninger for å inspirere følelsene våre til å bli levende :)
  Heldige du som venter ei lita jente <3
  Gleder meg med deg <3

  SvarSlett
 10. Hei Heidi! Så utrolig morsomt du skriver. Takk for kommentaren på bloggen min. Jeg ser at du også har en gutt i januar 2011. Kjenner meg så utrolig godt igjen i det du skriver, selv om jeg bare har et barn da. Men vi har faktisk for tiden to voksne mennskeser ekstre boende hos oss, som gjør at jeg føler for å lage ordentlig middag hver dag og ha huset sånn nogen lunde på stell, og det krever. I tillegg har jeg hatt en kraftig forkjølelse selv og bare gått rundt i svime i det siste. Men nå begynner det å bli bedre. Helgen skal nytes bare oss tre her hjemme, så selv om mannen begynner å skrante, så håper jeg at vi kan bruke helgen til å bli friske. Masse god bedring til deg. Jeg følger med videre! Er spennende med andre som har termin omtrentlig likt som meg selv:)

  SvarSlett
 11. Innom med en liten hilsen :) fant den fine meldingen fra deg på bloggen min, og ble så gla :) Er det bra med deg vennen? Tenker du går og ruger for harde livet nå....nærmer seg veeeldig nå. Jeg håper du husker å sende meg en melding når snuppa er ankommet ;) Også du - dette innlegget (det var liksom det som var poenget da, men jeg skriver meg på viddene som vanlig) - det var gjenkjennelig for å si det sånn...;) vi er mange som er supermammaer tror jeg, hehe...også er vi så heldige å ha superbarn også, da ;)
  Du - tvi tvi og lykke til. Hadde det ikke vært for formen her, så hadde jeg spurt om å få komme på ruge-besøk til deg snart, men jeg er ikke så god dessverre...Kommer gjerne på barselbesøk i stedet jeg! <3 Klemmer i fleng til deg <3

  SvarSlett