onsdag 12. september 2012

Klassisk redebygging

Her går det ikke akkurat unna med blogginnlegg kan du si. Dagene flyr, med to aktive gutter, voksende mage, andre skriveprosjekter og soving. Nattesøvnen er i perioder laber, så da er sove-på-sofaen blitt en høyt aktet aktivitet. I tilegg har et nytt fenomen meldt seg: klassisk redebygging. Jeg har lurt på om jeg mangler et mammagen siden dette har vært ganske fraværende i de andre svangerskapene. Det har iallfall ikke utartet seg slik jeg hadde forventet. Med guttene har jeg bakt og syltet og saftet, men brydd meg lite med å kjøpe og ordne klær, gjøre i stand hjemme og andre mer klassiske forberedelser. Men nå, nå er jeg endelig blitt en skikeklig redebygger. Jeg sorterer tøy, maser på mannen om å flytte møbler, skriver lister over alt vi trenger, og har i tilegg stor trang til å bake. Jeg har til og med begynt å hekle babyteppe!!!!

Slik kan det altså gå, når man tror at man vet ganske my eom å være gravid, ja da blir det plutselig ikke helt som en hadde trodd likevel.....hi, hi... For eksempel har jeg alltid hatt dilla på noe. Appelsiner med førstemann, eplejuice med nummer to. Denne gangen er det ikke noe jeg må ha. Men om ikke jeg MÅ ha noe, så vil jeg veldig gjerne ha ismocca og sjokoladeis evnt annen is med sjokoladesaus. Det kan kanskje forklare at vektøkningen er noe større denne gangen.

Så sånn går no dagane...Jeg ruger, og hvalrossfølelsen er sterkt tilstede. Med nummer to måtte jeg ta det veldig med ro fra ca uke 28 pga sterke kynnere. Det har jeg sluppet denne gangen. Frem til nå. Men nå er jeg kommet så langt, at jeg vel skal holde ut. Jeg får bare holde meg til de mest rolige redebyggeraktivitetene. Jeg føler meg ikke akkurat som en supermamma eller superkone for tiden. Tålmodigheten er ikke på sitt beste, energien er noe laber. Humøret ikke alltid på topp. Jeg er spent på de neste ukene. Noen kvelder når jeg ser på mine vakre små, kommer tårene i øynene. Jeg skulle vært litt snillere, litt mer tålmodig, litt mer lekende. Det er jammen ikke alltid like lett å være mamma.

Noe superblogger har jeg heller ikke vært den siste tiden. Men jeg er blitt supergod på å bake kanelboller og lese bøker om natta. Og så har jeg gode tips om urolige ben og brennende føtter hvis noen trenger det....Snakk om å utvikle ekspertise på viktige områder!!!

8 kommentarer:

 1. Fantastisk lesing Heidi! Du er bare så herlig ærlig! Tror det er du som kan få æren for at jeg nå kan nyte en kopp kaffi og sjokolade... hver eneste dag!! Hverdagslykke! :) Lykke til med alt som kommer! Klem fra Anne Låtveit!

  SvarSlett
 2. Så koselig blogg du har!:)Masse lykke til med forestående fødsel, koselige og spennende tider, enjoy!:):)

  SV: Tusen takk for den koselige kommentaren!:) Setter stor pris på at du kom innom, la igjen en kommentar og at du ønsker å komme innom igjen!:) Ha en kjempefin kveld!:):)

  SvarSlett
 3. Å, nå rører du hjertet mitt igjen, Heidi! Jeg kunne nesten grått en liten skvett, for jeg kjenner meg sånn igjen. Jeg veksler mellom å være supersliten og gretten mamma, og superlykkelig mamma som er klar til å gjøre alt for barna mine. Det krever jammen sitt, og det er umulig å være supermamma. Men det er godt at vi er den beste mamman våre barn kan ha.
  Takk for dine ærlige ord!!
  Og p.s: jeg tar gjerne imot eksperttips i.f.t urolige bein. Jeg ligger og vrir meg i søvn noen netter.. :/
  Ønsker deg en fortsatt god uke!!
  God klem til deg

  SvarSlett
 4. Så herlig å lese, ikke om plager o.l. Men at du koser deg med å være gravid, og er i gang med forberedelser. Godt at du ikke har samme plager som sist. Ikke lett å måtte holde seg i ro med to små i huset.
  Ønsker deg ei fortsatt herlig tid som gravid og med alle forberedelsene.
  Kos deg sammen med dine :)

  SvarSlett
 5. Eg kjenner meg igjen i fleire av dei tinga du skriv om, det er verkeleg ikkje så lett å vere slik ein skulle ønske heile tida. Men godt å vite at dei små er glad i oss uansett energinivå og overskudd :)

  Lykke til med innspurten for deg òg! Måtte dagane dine bli av det gode slaget.

  SvarSlett
 6. Rett og slett nydelig!! Lykke til med innspurten. Du skriver så herlig!

  SvarSlett
 7. Nydelig skrevet, som alltid! :)
  Lykke til med innspurten! Tenk at du snart er trebarnsmamma! Så herlig!
  Godklem til deg!

  SvarSlett
 8. Åååå! :) Jeg føler med deg! Og håper du får noen gode netter og rolige dager framover! Nei, det er ikke lett å være mamma. Men jeg tror ikke gutta dine ville byttet deg ut for alt i verden!
  Hvor lenge har dere igjen å vente før det kommer en til da? :) Så spennende! Ønsker deg en fin tid framover! gode klemmer:)

  SvarSlett