mandag 18. april 2011

Det gode liv


Jeg lever det gode liv!!! Jeg nyter dagene med guttene mine. Oppkast og feber er tilbakelagt. Det er vår, strålende sol, vi har erter og reddiker som vokser i vinduskarmen, god tid, gode venner og gode dager. Lillegutt er strålende fornøyd over saftis på butikken, og stolen og bordet med ugler som jeg har laget (uhuuu, sier han og kravler fornøyd opp på sin egen stol). Minsten er endelig frisk, og begynner å få gode bollekinn. Jeg har fått farge i ansiktet, en rokkering å trene med, nye glass fra bruktbutikken, og påskeegg av mannen min. Det har vært en lang vinter, med mye sykdom her i heimen. Nå er det endelig vår! Vi er friske. Vi er glade. Vi er velsignet. Vi har det godt. Jeg er lykkelig.


Mannen min har lang vei til jobb, jeg har bare fått en liten stilling her i byen. Vi leier et hus, men ønsker å kjøpe. Mannen min har fått hornhinneskade og jeg har betennelse i hofta. Minsten må begynne å på flaske fordi mamma ikke har nok melk. Dette er også livet vårt nå. Mitt i dette gleder jeg meg over småblomstrete melkeglass og kjøkkenhage i vinduskarmen.


Noen ganger blir det så tydelig for meg hvor godt jeg har det, mitt i det som er utfordrende. Noen ganger er gleden sterkt tilstede i hverdagen. Da ser jeg at lykke ikke bare handler om ytre omstendigheter. Jeg vet at det er En som vil hjelpe meg å se slik på livet mitt. Han som designet meg og veien min. Han som vet hva som er det beste for meg. Han som elsker meg så mye at han ofret sin egen sønn for MEG. Jeg skulle ønske jeg kunne fatte enda mer hvor stor Guds kjærlighet til meg er. Og kanskje jeg kan begynne med gleden. Å skjønne at det er Han som har skjenket meg den.
11 kommentarer:

 1. Så flink du er som klarar å fokusera på dei rette tinga! Det er godt me har ein som kan hjelpa oss med det, når me berre ser det som er gale... Håpar du og dine får ei GOD påske:)

  SvarSlett
 2. Så heldige vi er som er så velsigna! God påske til dere! Klem

  SvarSlett
 3. Søte påskeegg,
  fin blogg,
  ha en herlig påske ...!

  klem til deg

  SvarSlett
 4. Det er godt at dere er friske igjen,-og nå er det jo vår og optimisme og glede råder!
  Jeg ønsker deg en fortsatt herlig påske og vår, Heidi!
  Jeg følger med på bloggen din og synes du skriver mye fint.
  Klem fra Mona i Trondheim

  SvarSlett
 5. Takk at du deler..

  God Påske!

  SvarSlett
 6. Du er bare så fin, Heidi! Både på utsiden og på innsiden! Dette er det gode liv, jeg er helt enig! Ha en velsignet god påskefeiring!Klem fra Gunn

  SvarSlett
 7. Det er godt vi har en som minner oss på alt vi har å glede oss over, når hverdagen føles litt tung. Vi har mye å være takknemlig for. Håper du har hatt en flott påske :)

  SvarSlett
 8. Det er sant - lykken kommer ikke bare av de ytre ting. Man er heldig når man har skjønt at man har en å takke for de gode ting =)

  SvarSlett
 9. Så nydelig og nostalgis påskeegg ღ Koselig
  blogg du har, så her la jeg meg til som
  følger :) Ønsker deg en fortsatt fin kveld.
  Klem fra Mette

  SvarSlett
 10. Hei, søte, fiiiine Heidi!

  Først må jeg få si tuuuuuuuuuuuusen takk for de gode ordene du la igjen i bloggen min i påska.
  Det varmet!
  Veldig.

  Er så enig med deg i synet på livet....har nok litt til felles, du og jeg.....innstillingen, evnen til å stikke fingeren i jorda og innse tingene slik de er, men samtidig ikke se mørkt på alt. I den store sammenhengen, har vi masse, masse å være glad for! =) Og denne tida på året er bare heeeeeeeeeeeeeelt nydelig! =)

  Stay blessed.....
  God klem, Kathrin.

  SvarSlett
 11. Hei! Innom for å svare deg på ditt spm. ang collager. Jeg bruker både photoshop og photoscape. Egentlig veldig greie programmer begge to.
  Ønsker deg ei god ny uke!
  Klem Vivian

  SvarSlett