søndag 8. august 2010

Et underverk


Den siste uka har vært begivenhetsrik.....vi har flyttet inn i vårt nye hus i vår nye hjemby. En perle av en sørlandsby!! Vi har hatt besøk og hjelp av familie og gode venner. Vi har badet og nytt sommeren som er på hell. Og jeg har begynt å jobbe igjen.....etter et år som hjemmemamma.....Plutselig er tilværelsen helt annerledes. Men jeg har det så godt. Jeg er der jeg skal være. I byen, i huset vårt. Det ble noen omveier, men det ble over all forventning godt til slutt. Så nå sitter jeg her, ute i sommerkvelden, med levende lys og nyter det "nye" livet. Og tenker litt tilbake. På denne sommeren. Og det er noen minner som er sterkere enn andre.


Min lille gutt (som ikke er så liten mer. Veldig snart 1 år) som står og holder seg fast med de små bena sine godt plantet i bakken. Så glemmer han seg og slipper taket med hendene. Og står alene!!! Og jeg, den STOLTE mamma, roper av fryd: "SE", og alle ser og jubler. Og så gjør han det igjen, og denne gangen mens han smiler bredt og klapper med de små, brune hendene sine.


Og dette synet setter seg på netthinna mi. Og i hjertet mitt. Stoltheten og gleden i det lille ansiktet hans. Helt uten tanke på at han er noe annet en fantastisk i egne og andres øyne. Sånn har vi alle vært. Små begeistrede barn. Blottet for selvkritiske tanker og hjernevridende selvransakelse. Bare til stede i gleden over å være. Noe så vakkert! Tenk om vi kunne ta vare på denne stoltheten og gleden. Finne den frem i våre voknse, fornuftige hjerter. Se at vi er unike, og at det vi gjør er unikt.


Til slutt et sitat av Lisa Bevere (forfatter og predikant): "Vi kan alle se på et lite barn og se mirakelet, men kan du se på deg selv i dag og si det samme? Kan du kalle deg selv et underverk?"

8 kommentarer:

 1. Så godt at dere er på rett plass og trives!
  Vi har så mye å lære av et barnesinn...håper de beholder det lenge!!
  Ha en nydelig uke!!
  Kle

  SvarSlett
 2. Så bra dere trives! Flott skrevet.Klem

  SvarSlett
 3. Har savnet deg i min digitalfrie sommer! Har lest alle de siste innleggene dine.
  Gratulerer med flytting
  Med liten gutt på egne bein
  Med kloke og gode tanker

  Nå skal jeg snart koble meg på igjen. Rart at en kan sette sånn pris på digitale vennskap, tenker jeg her jeg sitter:)

  SvarSlett
 4. Så masse flotte ord og bilder det var her! Koslig, koselig:-)
  Glad for at dere er i Grimtad og trives.

  SvarSlett
 5. JA,JA,JA!!! Sånt liker vi å lese:) Herlig innlegg...finnes det noe herligere enn barn som tar de første skritt...eller enn barn generelt...de er så ekte og herlige!

  Takk for flotte ord her, og koselig hilsen hos meg. Jeg er litt til og fra i blogglandia, men sånne hyggelige hilsner gjør eg veeeeldig glad:)))
  klem torunn

  SvarSlett
 6. Gratulere!
  godt å føle at ein er på rett plass...
  God helg!

  SvarSlett
 7. Rett og slett en vakker blogg!

  SvarSlett
 8. Så flott blogg du har :)))

  SvarSlett