onsdag 8. mai 2013

Froskekaken


Nå vi er i byen går vi ofte forbi en bakedisk med mange flotte kaker. Blant alle disse flotte kakene står froskekaken. En punchkake kledd i grønn marsipan men øyne og munn. Og min snart fire år gamle sønns store drøm. Jeg er vel som mammer flest. Ofte litt hastig og litt for fornuftig. Flere ganger har han spurt om han kan få denne herligheten, og fått nei. Du kan heller få et rundstykke med ost, sier jeg. Og tenker at han helt sikkert ikke liker den likevel.

I dag var vi to på bytur. Min lille kjekkas og meg. Etter frisøren skulle vi på cafe. "Hva har du lyst på da?", spør jeg min lille sønn. "Froskekaken", kommer det kontant. Det gikk rett i mammahjertet mitt. Selvfølgelig skulle han få froskekaken!!! Han strålte, og hånd i hånd gikk vi dit herligheten fantes.Så satt vi der, vi to. En liten lykkelig gutt med kul sveis og en froskekake som for anledningen var gul, og en mamma som tenkte at hun må huske å kaste fornuften over bord litt oftere.

At gutten heller ville ha mammas rundstykke med ost er ikke så viktig. For gleden i øynene hans og stunden ved cafebordet kommer mammaen aldri til å glemme.

8 kommentarer:

 1. Å så koselig;)og egentlig litt sånn livet er da. Vi ønsker og ønsker og når ønske endelig går i oppfyllelse, så er det ikke så morro lengre;) klrm

  SvarSlett
 2. Herlig.
  Ha en velsignet god dag :)

  SvarSlett
 3. Nydelig! <3 Slike øyeblikk går rett inn i mammahjertet og setter seg fast som skjønne minner.... <3 Ønsker deg en fin helg med din tøffe, nyklipte gutt - og alle de andre. klemklem

  SvarSlett
 4. Ah, kjente det i hjartet sjølv også! Har skulla kommentert her fleire gongar, men skulle liksom gjere det så skikkeleg, når eg hadde tid, og så skulle eg bestilla boka di og lesa ho fyrst og så.. gjekk det i gløymeboka igjen. Du veit kanskje korleis det er ;)

  Men altså, gratulerer så mykje med at boka di er kome ut!!Kjempeglad på dine vegne! Eg skal få tak i ho så snart som mogleg, bestiller nok fleire med ein gong for eg er sikker på at det er ei super gåve til gode vener! Elles kjenner eg meg igjen i mange av tekstane dine, spesielt sidan me har born på same alder, er me nok i same modus :) Klem!

  SvarSlett
 5. Hvorfor i alle dager har jeg ikke kommet over denne bloggen din før? Den er jo kjempefin! Liker måten du skriver på, så løst og ledig. Takk for at du stakk innom meg, sånn at jeg kunne finne deg :)Ha en vakker tirsdag!

  SvarSlett
 6. Boka di var heilt nydeleg! Eg plukka den frå postkassen, sette meg på trappa og las den ut ;) Heldigvis bestilte eg tre til, men spørs om eg må ha fleire, er jo super barselpresang!! Kor stort opplag er ho trykt i?

  SvarSlett
 7. Jeg har ikke barn enda, men synes likevel dette var SÅ koselig å lese! Kjente jeg ble glad inni meg, og kan kjenne meg igjen i det at å se den type glede i andres øyne er gullverdt. Takk for kommentarer hos meg, du er så ekte i alt du gjør! Ha en god uke :) Klem

  SvarSlett
 8. Nydelig historie! Noen ganger sprenger hjertet så inderlig i brystet at det er til å miste pusten av.. ♡ Jeg vil bare gratulere deg så mye med bokutgivelsen, jeg er overbevist om at den kommer til å bli veldig godt mottatt, ikke minst som takknemlig gave til kommende mødre :) Og så vet jeg hva mammaen min skal få neste morsdag..om jeg klarer å vente så lenge, da.. :)

  SvarSlett