tirsdag 9. april 2013

Boka mi


Jeg hørte en gang Egil Svartdal fortelle en historie om lopper. Det var noen lopper som ble plassert i en glasseske med lokk. De kunne egentlig hoppe veldig høyt, men nå ble de stoppet av det gjennomsiktige glasstaket. De hoppet og hoppet, men stanget bare hodet i taket. Til slutt tilpasset de seg, og hoppet bare så langt esken tillot. Da lokket ble tatt av esken, hoppet de fortsatt slik. De ble stoppet av et usynlig tak.

Det er lett å la seg stoppe av slike usynlige tak. Det er lett å holde seg innenfor konforsonen sin. Lulle rundt og kose seg. Ikke ta så mange sjanser. I alle fall for meg, så glad som jeg er i kontroll og trygghet. Men så hender det at det dukker opp en liten tanke, en drøm. Også hos slike som meg. Det var det som skjedde for et og et halvt år siden. Jeg begynte å tenke på noe. Drømme. Torde ikke si det til noen. Tenkte de ville le. Etterhvert fortalte jeg mannen min om drømmen min. Han lo ikke. Han oppmuntret meg. Jeg våget å drømme litt til. Jeg våget til slutt å prøve å hoppe litt høyere. Det var kanskje ikke så farlig, når Gud hoppet sammen med meg? Så jeg hoppet. I praksis var det bare å sende en mail. Ikke det helt store vågestykket. Men det var skummelt. Etter det kom den ene overrakelsen etter den andre. Gud åpnet dører jeg aldri hadde drømt om. Og i dag er resultatet her. Boka mi: Mammahjerte.

Det er en liten, personlig og ærlig bok. En bit av mitt mammahjerte som jeg håper andre kan kjenne seg igjen i. Det er små stykker med tanker fra hverdagen som småbarnsmamma. En bok som jeg håper kan få andre til å senke skuldrene litt. En bok som jeg håper peker på han med det største farshjertet. Det er skummelt å gi ut bok, syntes jeg. Men mest av alt gøy. Jeg er så takknemlig og ydmyk. Takk til utrolig flinke Elin i Luther forlag, takk til alle som har oppmuntret meg, og takk til han med det store farshjertet (som kan bruke en trøtt trebarnsmamma med mange rare tanker og ikke verden beste karakter i norsk til noe så rart som å skrive en bok).

Boken kom for salg i dag. Den selges på alle Bok og media butikker, pluss andre og (men der har ikke jeg oversikt) og i alle nettbutikkene. En smakebit kan leses her  http://www.lutherforlag.no/smakebit

17 kommentarer:

 1. Så spennende! Gratulerer med ditt høydehopp, modige kvinne :)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med bokutgivelse! Det er det jeg vil kalle et høyt hopp!
  E

  SvarSlett
 3. Så utrolig gøy og spennende!!!!! -og inspirerende! GRATULERER i fleng! Den ser veldig fin ut, og det virker det som innholdet er også. Den har jeg lyst å kjøpe i barselgave til venninner!!!

  SvarSlett
 4. Du er så flink Heidi:-) Gleder meg til å lese den!

  SvarSlett
 5. Gratulerer så utrolig mye! Så stas - og så tøff du er! :-) Boka di skal jeg definitivt kjøpe og lese ♥

  SvarSlett
 6. Jeg har sagt det før - og sier det igjen: Gratulerer! Vær stolt av deg selv, Heidi :) det er det all grunn til - du har tatt et stort skritt i tro - og du våget gå for det som ble lagt på ditt hjerte. Nydelig! Historien om loppene var fin - og så sann, det er så lett å la seg begrense av et "usynlig" tak....dessverre, men vi har det nok litt sånn alle sammen. Jeg smiler sammen med deg - og gleder meg til å se nærmere på fine boken.
  Ønsker deg en god uke, min venn <3 klem klem

  SvarSlett
 7. Hurra og gratulerer! Fikk boken inn i butikken i dag og gleder meg til å selge den fremover :) Ha en god uke videre! Klem

  SvarSlett
 8. Kjære Heidi. Gratulerer så masse med bokutgivelse! Så gøy! Denne må eg garantert skaffe meg. Leste smakebitene og det gav meirsmak. Kjempebra at du torde gå på ideèn din. Du skriver så utruleg ekte, sant og gjenkjennelig. Gleder meg til å lese meir fra den ;)

  Gud velsigne deg masse Heidi ♥ Klem fra meg

  SvarSlett
 9. Så spennende! Gratulerer med å ha gitt ut bok!
  Og takk for påminnelsen om å hoppe høyere!

  SvarSlett
 10. Gratulerer så mye, Heidi!
  Jeg skal definitivt kjøpe boka di. Du rører meg så inderlig med det du skriver.
  Jeg skal følge rådet ditt om å ikke la meg stoppe av det usynlige taket jeg tror er der når det gjelder mine utfordringer..
  Klem <3

  SvarSlett
 11. Å, endelig! Jeg har ventet så spent på dette :) Gratulerer med det ferdige resultatet!
  Nå gleder jeg meg til å lese boka di. Og ut fra det jeg har lest her på bloggen din, så vet jeg at den er BRA og at den kommer til å treffe meg - rett i mammahjertet mitt.
  Synes forresten du er flink som har fått til å skrive bok midt i et hektisk småbarnsliv!

  God klem!

  SvarSlett
 12. Så flott da. Gratulerer med bokutgivelse.
  Kan tenke meg det blir flere bøker fra deg.
  Er jo kjempefint å lese bloggen din, og med
  ei bok får enda flere sjansen til å lese dine
  flotte ord og tanker.
  Ønsker deg alt godt :)

  SvarSlett
 13. Hei! Det så ut som en bok jeg gjerne vil lese! Takk for at du la igjen en kommetnar på bloggen min sånn at jeg fant veien til bloggen din! Det er jeg glad for! Du har en kjempekoselig blogg!

  SvarSlett
 14. Hei og gratulerer så masse med bokutgivelsen!!
  Rett før helga fikk jeg boka i posten - og det er ei nydelig bok.
  Skal låne den videre til mine to døtre som også er to herlige mammaer!!

  SvarSlett
 15. Å, så ikke dette før nå - gratulerer så masse med BOK!! Så stas. Den noteres, denne skal jeg lese.

  Minner det om bloggen din så er det garantert bra:)

  SvarSlett
 16. Wow, så gøy! Gratulerer som publisert forfatter, så utrolig stas. Jeg vil gjerne lese denne boka :)

  God helg!
  klem Heidi

  SvarSlett
 17. Oi så spennende, GRATULERER SÅ MYE :) :) :)
  Tenk at du gjorde det, sendte den mailen! Tenk hvis du ikke hadde gjort det....
  Tøft gjort av deg det må jeg si.
  Akkurat samme drømmen har jeg, ikke akkurat om samme tema, men allikevel....
  Jeg er ikke så tøff, foreløpig ihvertfall ;)

  Kos deg masse meg helg :) klem

  SvarSlett