fredag 4. mai 2012

Påfyll i krukka

De to siste månedene føles det som jeg har levd med konstant underskudd. Som å være en krukke som aldri får nok påfyll, men som stadig tømmes for det lille som er i den. Det er en skikkelig kjedelig følelse syntes jeg! Denne gangen vet jeg jo årsaken til at energinivået er så lavt, men det har vært perioder i livet der jeg har opplevd det slik uten at det har vært en gledelig årsak. Vi lever i et samfunn der overskudd blir skattet høyt. Vi skal være opplagte, sosiale, engasjerte og rekke så veldig mye på så mange arenaer. Det kan gjøre det enda vanskeligere å godta at krukka faktisk er nesten tom, og energien må spares på. 2-åringen tror at alt som går i stykker kan fikses med "den må ha nytt batteji, mamma". Jeg skulle gjerne hatt et ekstra batteri å sette inn! Tenk så praktisk! Nytt batteri har jeg ikke, men de jeg har er heldigvis oppladbare.

Jeg lever et langsomt liv for tiden. Mye søvn, mye mat, mye hvile. Lite sosialt og minimalt med våken tilstand etter åtte om kvelden. Men det bedrer seg. Her en ettermiddag bakte jeg og 2-åringen biscotti. Krukka i vinduskarmen er endelig fylt opp. Det er så deilig å sette seg ned med en kopp te og disse herlighetene. De er lette å lage, og smaker nyyydelig. Å nyte slike gode hverdagsgleder er en fin måte å fylle opp krukka mi på. Hvis du trenger noe godt å kose deg med, så kan disse anbefales. Jeg kaster meg ut i nytt bloggfarvann og deler herved min første oppskrift:

Veeeldig gode bisciotti

250 g mel
200 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
skallet av en halv sitron, revet
3 egg
ca 200 g hakkede nøtter og sjokolade

Oppskriften er litt bearbeidet av meg, jeg har blant annet redusert noe på sukkeret. Og byttet ut tørket frukt og nøtter med 200 g sjokolade og nøtter. Men det er mange muligheter.
Som sagt, enkle å lage: bland det tørre, ha så i egg og sitronskall. Sjokolade og nøtter til slutt. Blir en veldig klissete og bløt deig. Smør den ut i en lagpanne (den dekker ikke hele). Ca 1cm tykk. Stek på 180 grader til de blir lys brune på toppen (tar ca 25 min i min ovn). Ta dem ut, avkjøl litt, skjær i biter, og tørk i ovenen på 140 grader i ca 10 min.

Sett deg under et teppe eller ute i sola med en kopp med kaffi eller te. Legg bort all dårlig samvittighet og alle tankene på hva du skulle, burde ha gjort. Finn frem en god bok, et blad eller gode tanker og nyt biscottien mens du lader batteriet.

8 kommentarer:

 1. Så fint å høyre fra deg Heidi! Er så godt når nokon set ord på det som me alle kan kjenne oss igjen i. Iallefall føler eg at krukka ofte kan vere tom. Då er det godt å ha ei kjelde å gå til, der me kan finne levande vatn!

  Takk for oppskrift! Denne vil eg prøve for eg er så glad i kjeks :) God helg til deg og familien din ♥ Klem

  SvarSlett
 2. Kjenner meg veldig godt igjen i krukke-beskrivelsen din..
  Jeg har enda ikke funnet en biscotti-oppskrift jeg er helt fornøyd med, så jeg kaster meg med glede over din, den skal prøves! :)Gleder meg allerede!
  Takk for at du løftet humøret noen hakk! :D
  Klem! :)

  SvarSlett
 3. Uff, kjenner den følelsen av å gå med en konstant følelsen av å være helt tom. Og det lille overskuddet man har må man planlegge nøye hva man skal prioritere å bruke det på. Men heldigvis kommer bedre dager :o)
  Ikke ha dårlig samvittighet for at ting ikke blir gjort, det "værste" som kan skje er at noen kommer å tar deg ;o)
  KOs deg med kaffe/tekoppen, og det med god samvittighet :o))
  Ha en fin helg
  Klem

  SvarSlett
 4. Mmm...må snart fylle biscottikrukka igjen, eg òg! :)

  Ynskjer deg ei god helg!

  SvarSlett
 5. dei såg kjempegode ut, dei skal prøvast! kjenner meg godt igjen i beskrivelsen din, akkurat slik føltes det i fjor vår... og av og til ellers, ja. håpar du får ei fin helg, og får lada batteria litt! klem

  SvarSlett
 6. For en gledelig nyhet Heidi! Aldri noen god følelse med underskudd, uansett årsak. Men jeg håper energinivået stiger etterhvert som månedene går og magen vokser. :)

  Takk for oppskrift! Må nok prøves :D

  God helg! klemmer:)

  SvarSlett
 7. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver, både i forhold til å være SLITEN uten og med graviditet. Det er ikke bare bare å ha små barn heller da, den kjenner jeg godt på selv til tider med et 13 mnd gammel gutt i huset. Her om dagen tenkte jeg: lurer på hvordan det kommer til å være gravid igjen når man allerede har en å ta seg av? Ikke at jeg er eller har umiddelbare planer, det må presiseres *lol*. Jeg husker bare jeg tenkte flere ganger i løpet av svangerskapet at nå var jeg jammen glad jeg bare kunne legge meg på sofaen sånn uten videre. Håper du setter av litt tid til å ta vare på deg selv også da. Både du og den lille trenger det nå ❤

  Og nyt helgen med dine kjære ikke minst :)

  SvarSlett
 8. Synes også det er veldig kjedelig og frustrerende å ha tomt for overskudd, enten det er sykdom, svangerskap eller ødelagt nattesøvn som er årsaken. Noen periode og dager i livet må man liksom mest bare holde ut..til det er mer overskudd igjen!
  Ønsker deg gode dager fremover med stadig mer påfyll i krukken :)
  Gode klemmer fra meg

  SvarSlett