tirsdag 22. mai 2012

Joy


Bare tær etter en lang vinter i tykke sko
Sola som varmer etter mye regn og kulde
Lyse sommerkvelder
Tid sammen
Håp
To små fisker i en bøtte
En lang sommer som venter
Voksende mage
Lukten av blomstrende hekker og nyslått gress
Spenning
Å nyte her og nå
Lure litt på fremtiden
....og så legge den i Guds hender


Varme meg i
KJÆRLIGHETEN
fra dem jeg elsker

Og
ELSKE
tilbake

fredag 4. mai 2012

Påfyll i krukka

De to siste månedene føles det som jeg har levd med konstant underskudd. Som å være en krukke som aldri får nok påfyll, men som stadig tømmes for det lille som er i den. Det er en skikkelig kjedelig følelse syntes jeg! Denne gangen vet jeg jo årsaken til at energinivået er så lavt, men det har vært perioder i livet der jeg har opplevd det slik uten at det har vært en gledelig årsak. Vi lever i et samfunn der overskudd blir skattet høyt. Vi skal være opplagte, sosiale, engasjerte og rekke så veldig mye på så mange arenaer. Det kan gjøre det enda vanskeligere å godta at krukka faktisk er nesten tom, og energien må spares på. 2-åringen tror at alt som går i stykker kan fikses med "den må ha nytt batteji, mamma". Jeg skulle gjerne hatt et ekstra batteri å sette inn! Tenk så praktisk! Nytt batteri har jeg ikke, men de jeg har er heldigvis oppladbare.

Jeg lever et langsomt liv for tiden. Mye søvn, mye mat, mye hvile. Lite sosialt og minimalt med våken tilstand etter åtte om kvelden. Men det bedrer seg. Her en ettermiddag bakte jeg og 2-åringen biscotti. Krukka i vinduskarmen er endelig fylt opp. Det er så deilig å sette seg ned med en kopp te og disse herlighetene. De er lette å lage, og smaker nyyydelig. Å nyte slike gode hverdagsgleder er en fin måte å fylle opp krukka mi på. Hvis du trenger noe godt å kose deg med, så kan disse anbefales. Jeg kaster meg ut i nytt bloggfarvann og deler herved min første oppskrift:

Veeeldig gode bisciotti

250 g mel
200 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
skallet av en halv sitron, revet
3 egg
ca 200 g hakkede nøtter og sjokolade

Oppskriften er litt bearbeidet av meg, jeg har blant annet redusert noe på sukkeret. Og byttet ut tørket frukt og nøtter med 200 g sjokolade og nøtter. Men det er mange muligheter.
Som sagt, enkle å lage: bland det tørre, ha så i egg og sitronskall. Sjokolade og nøtter til slutt. Blir en veldig klissete og bløt deig. Smør den ut i en lagpanne (den dekker ikke hele). Ca 1cm tykk. Stek på 180 grader til de blir lys brune på toppen (tar ca 25 min i min ovn). Ta dem ut, avkjøl litt, skjær i biter, og tørk i ovenen på 140 grader i ca 10 min.

Sett deg under et teppe eller ute i sola med en kopp med kaffi eller te. Legg bort all dårlig samvittighet og alle tankene på hva du skulle, burde ha gjort. Finn frem en god bok, et blad eller gode tanker og nyt biscottien mens du lader batteriet.